Την Πέμπτη η δίκη του Κέβιν Σπέισι για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στον – τότε 14χρονο – Άντονι Ραπ

Συνολικά ο διάσημος ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν τρεις άνδρες - «Κατηγορήθηκε επίσημα με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα διείσδυσης χωρίς τη συγκατάθεσή του»

AP Kevin

O Kέβιν Σπέισι θα δικαστεί την Πέμπτη για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος του Άντονι Ραπ.

Ο 62χρονος ηθοποιός θα πρέπει να δώσει το παρών στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ραπ ισχυρίζεται ότι ο Κέβιν Σπέισι του επιτέθηκε σεξουαλικά, όταν εκείνος ήταν μόλις 14 χρονών το 1986 στο Μανχάταν.

Σήμερα, ζητά αποζημίωση και την τιμωρία του ηθοποιού, με εκείνον να επιμένει πως είναι αθώος. Η μήνυση που έκανε ο ηθοποιός καταγγέλλει τον Κέβιν Σπέισι για επίθεση, κακοποίηση, αλλά και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Ισχυρίζεται ότι όταν ήταν 14 ετών, βρέθηκε σε ένα πάρτι στην ιδιωτική κατοικία του τότε 26χρονου Σπέισι στο Μανχάταν και εκείνος, όντας μεθυσμένος, του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού αναγνωρίζουν ότι ο Ραπ ήταν στο σπίτι του Σπέισι την εν λόγω νύχτα και παραδέχονται ότι ο πελάτης τους είχε σωματική επαφή με τον ανήλικο, όμως ισχυρίζονται ότι το άγγιγμα δεν ήταν σεξουαλικό, διήρκεσε λιγότερο από ένα λεπτό και ότι ο Ραπ κατάφερε να απεμπλακεί από την επαφή με τον Σπέισι χωρίς καμία αντίσταση.

Σύμφωνα με τη νομική του ομάδα, ο Σπέισι «αρνείται κατηγορηματικά» ότι συνέβησαν έτσι τα πράγματα με τον Ραπ.

Οι κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι

Ο 62χρονος ηθοποιός «κατηγορήθηκε επίσημα με τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τριών ανδρών. Κατηγορήθηκε επίσης ότι έκανε έναν άνθρωπο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα διείσδυσης χωρίς τη συγκατάθεσή του», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Οι κατηγορίες αφορούν τρεις άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στα 30- 40 τους χρόνια, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν επίθεση, την περίοδο που ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic στο Λονδίνο.

Ο πρώτος καταγγέλλων αναφέρει ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό δύο φορές τον Μάρτιο του 2005 στο Λονδίνο.

Ο δεύτερος άνδρας τον καταγγέλει κι εκείνος ότι είχε δύο δυσάρεστες συναντήσεις μαζί του. Την πρώτη φορά δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2008 από τον ηθοποιό, ενώ τη δεύτερη τον ανάγκασε να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς συγκατάθεση.

Τέλος, ο τρίτος άνδρας τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση στο Γκλόστερσαιρ, τον Απρίλιο του 2013. Τα ονόματα των ανδρών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) ενέκρινε τις κατηγορίες εναντίον του, τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να του απαγγελθούν, όσο βρισκόταν στην Αμερική. Κατηγορήθηκε επίσημα, μόνο όταν ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

Η επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκλημάτων του Στέμματος της Βρετανίας, Ροζμαρί Έινσλι δήλωσε σχετικά με την υπόθεση: «Ο Κέβιν Σπέισι έχει κατηγορηθεί πως ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την έρευνά της η Μητροπολιτική Αστυνομία εξετάστηκαν και συνολικά, υπάρχουν τέσσερις καταγγελίες που ευσταθούν».

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κ. Σπέισι είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», συμπλήρωσε.

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…