Την ουρά στα σκέλια αντί εθνικών τσαμπουκάδων, προτίμησε ο Μητσοτάκης μπροστά στον Ερντογάν

«Δεν συζητήθηκαν τα θέματα του Αιγαίου στη συνάντηση των δύο αρχηγών, ώστε να δημιουργήσουμε μια θετική ατζέντα», παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ1.  

4906549

Ο Μητσοτάκης εξωτερικού και εσωτερικού ξαναχτύπησε. Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής θεωρώντας ως δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έθετε στο τραπέζι τα ζητήματα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και της γενικότερης τουρκικής προκλητικότητας, ρώτησαν τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης αν υπήρξε κάποιου είδους αντίδραση ή απάντηση από την τουρκική πλευρά-το σχετικό απόσπασμα στο 4:38.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, άκουσαν τον Στέλιο Πέτσα να τους απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να μην θίξει τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο για να μην χαλάσει το θετικό κλίμα της συνάντησης και με σκοπό να δημιουργηθεί μια θετική ατζέντα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ίδιος ο πολιτικός που πριν αναχωρήσει για την Αμερική διεμήνυε πως θα ζητήσει από τον Ερντογάν να αφήσει στην άκρη τους τσαμπουκάδες, που το προηγούμενο διάστημα ζητούσε επίμονα την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εγκαλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για εθνικό ενδοτισμό και ατολμία απέναντι στην τουρκική ένταση και ο ίδιος πολιτικός που στη συνάντηση του με τον Ερντογάν διάλεξε να μην πει λέξη για όλα αυτά για χάρη του καλού κλίματος.

 

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

AP - Μπαιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ανοίγει τα χαρτιά του: Θα αποκαλύψει γιατί αποσύρθηκε από την κούρσα

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέλεξε ώρα υψηλής τηλεθέασης για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς και να εξηγήσει…

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

AP24120852960977

To Ισραήλ απορρίπτει την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη

«Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο», διαμηνύει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας