Newsroom

Newsroom

Την Κυριακή απολογούνται οι συλληφθέντες για τις Σκουριές

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο…

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Την απόφαση να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη είχε λάβει νωρίτερα την Τετάρτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων στα Δικαστήρια Πολυγύρου.

Ύστερα απ’ αυτή την απόφαση, προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο ανακριτής και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού καθώς και άλλα άτομα που αντιτίθενται στην επένδυση στις Σκουριές και φώναζαν συνθήματα. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ισχυρή ενώ η οδός Μοναστηρίου, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο, είχε αποκλειστεί από νωρίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γενετικό υλικό του ενός εκ των συλληφθέντων φαίνεται ότι έχει ταυτοποιηθεί με δείγμα DNA από σκούφο που βρέθηκε ένα χιλιόμετρο από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές, ενώ στο σπίτι του δεύτερου εντοπίστηκε καραμπίνα που όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Εν τω μεταξύ μετά τις φθορές που προκλήθηκαν τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία του. Στο αστυνομικό τμήμα εισέβαλαν οι κάτοικοι της Ιερισσού μόλις έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν οι δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 33 ετών. Προξένησαν υλικές ζημιές, καίγοντας έγγραφα και σπάζοντας έπιπλα.

Οδοφράγματα στην Ιερισσό

Οδοφράγματα με τόνους χώματος έστησαν οι κάτοικοι της Ιερισσού την Πέμπτη, προκειμένου να εμποδίσουν ενδεχόμενη νέα αστυνομική επιχείρηση. Δεν θα υπάρξει επανάληψη των φαινομένων της Κερατέας, η νομιμότητα θα αποκατασταθεί, δήλωσε ο Ν.Δένδιας στον ΒΗΜΑ 99,5. Εν τω μεταξύ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην άσκηση βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Στα οδοφράγματα, που άρχισαν να υψώνονται σταδιακά με την εναπόθεση τόνων χώματος στο οδόστρωμα από το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, βρίσκονται κάτοικοι όλων των ηλικιών που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.