Newsroom

Newsroom

Την κατάργηση των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων εντός Ευρώπης εισηγείται ο Σολτς

Υποστηρίζει ότι έτσι θα μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων

aeroplano

Την κατάργηση των φθηνών εισιτηρίων στα αεροπορικά ταξίδια εντός Ευρώπης, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων, εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς.

«Κάτω από 50, 60 ευρώ δεν μπορεί πλέον να υπάρχει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στο ProSieben και εξήγησε ότι «καμία πτήση δεν μπορεί να είναι φθηνότερη από τους φόρους αεροδρομίων και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις του εισιτηρίου», ενώ παραδέχθηκε ότι περαιτέρω ρύθμιση του κλάδου θα ήταν ενδεχομένως νομικά δύσκολη.

Προκειμένου να καταστούν ελκυστικότερα τα λιγότερο επιβαρυντικά μέσα, όπως το τρένο, το SPD περιλαμβάνει στο εκλογικό του πρόγραμμα δεσμεύσεις για φθηνότερα σιδηροδρομικά εισιτήρια εντός Ευρώπης, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Σολτς, να αποφευχθούν τα αεροπορικά ταξίδια για μικρές αποστάσεις. Δεν θεωρεί ρεαλιστική ωστόσο την πρόταση για δωρεάν τοπικές μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς και αντιπροτείνει την προώθηση των ειδικών καρτών που θα εκδίδονται από δήμους και κοινότητες.

Πριν από δύο εβδομάδες το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ανεπαρκείς τις ρυθμίσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων περιορισμού των εκπομπών καυσαερίων, ενώ επισήμανε ότι πολλές αποφάσεις μετατίθενται για μετά το 2030, επιβαρύνοντας άδικα τις επόμενες γενιές. Χθες η κυβέρνηση αποφάσισε νέο πακέτο μέτρων, σύμφωνα με το οποίο, η Γερμανία θα πρέπει να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2045, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στις προηγούμενες αποφάσεις.

Ο Όλαφ Σολτς ζήτησε επιπλέον μεγαλύτερη συμμετοχή των κρατιδίων στην προσπάθεια προστασίας του κλίματος. «Δεν αρκεί να θέτουμε στόχους. Όποιος παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση, πρέπει να εγκρίνει περισσότερες ανεμογεννήτριες», δήλωσε, τονίζοντας ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Αναφερόμενος μάλιστα στους πολιτικούς του αντιπάλους, επισήμανε ότι στην Βάδη – Βυρτεμβέργη, με κυβέρνηση Πρασίνων – CDU, δεν έχει τα τελευταία χρόνια φτιαχτεί ούτε μία ανεμογεννήτρια, όπως και στην Έσση, με κυβέρνηση CDU-Πρασίνων.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…