Newsroom

Newsroom

"Την ευθύνη για ό,τι συμβεί την έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης"

Συνέντευξη τύπου  στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός»,έδωσα οι  γονείς  των αναρχικών κρατουμένων και απεργών πείνας. Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού…

rom

Συνέντευξη τύπου  στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός»,έδωσα οι  γονείς  των αναρχικών κρατουμένων και απεργών πείνας.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού κάλεσε  τον υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, να «καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του».

Ο Γιώργος Ρωμανός, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, διάβασε ένα κείμενο στήριξης του γιου του και του αγώνα που δίνει.

«Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έκανε επίσης έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και το γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση», τόνισε .

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία πουθενά», δήλωσε από τη μεριά του, ο πατέρας του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου. «’Ένας λαός που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό την ουτοπία, διαλύεται», σημείωσε.

Το αίτημα του Ρωμανού στήριξαν και εκπρόσωποι των γιατρών που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι« είναι απλό και θα έπρεπε να έχει εγκριθεί».

Παράλληλα, οι ίδιοι υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς για τη ζωή των απεργών πείνας, ενώ κατήγγειλαν την «πρωτοφανή αστυνομοκρατία στα νοσοκομεία που μεταφέρονται απεργοί πείνας».

Τέτοιοι «στρατοί», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, στοχεύουν στο να «δείξουν ότι θα τσακίσουν όποιον φέρει αντίρρηση και προσπαθεί να αντιδράσει».

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να λάβει απόφαση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τις εκπαιδευτικές άδειες του Ν. Ρωμανού που διανύει την 23η μέρα της απεργίας πείνας την οποία κάνει διαμαρτυρόμενος για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και σύμφωνα με τους δικηγόρους του η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…