Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφουν στις δουλειές τους οι καθαρίστριες του υπ. Οικ.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια και σκληρό αγώνα για την επαναπρόσληψή τους, οι

katharistries 24

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια και σκληρό αγώνα για την επαναπρόσληψή τους, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών επιστρέφουν στην εργασία τους την ερχόμενη εβδομάδα αφού εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ. 

Σε αυτό προβλέπεται η σύσταση προσωποπαγών θέσεων, πλήρους απασχόλης, αορίστου χρόνου και αποτέλεσε ουσιαστικά το «πράσινο» φως για την επιστροφή στην εργασία για 421 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες το 2013 είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε είχαν απολυθεί. Αναγράφονται τα ονόματα των καθαριστριών, καθώς και ο τρόπος κατανομής τους στις διάφορες υπηρεσίες.

Την είδηση επιβεβαίωσε μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο μία από τις καθαρίστριες, η κα. Δέσποινα Κωστοπούλου η οποία είπε πως περιμένουν τις διαπιστωτικες πραξεις επανατοποθέτησης για να γυρισουν την επομενη εβδομαδα κανονικά στις δουλειές τους.

Ειδικότερα, επανέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανά τη χώρα 421 υπαλλήλοι εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ των ειδικοτήτων Καθαριστριών, Καθαριστριών Τελωνείων, Προσωπικού Καθαριότητας ΓΧΚ (Γενικό Χημείο του Κράτους) και Καθαριστριών Δημοσιονομικού.