Την επιστροφή των εγκλωβισμένων προσφύγων της Ειδομένης στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Μουζάλας

Ο

eidomenh

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον Alpha 9,89, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες της Ειδομένης.

«Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα, αλλά υπάρχει το νομικό καθεστώς για τον πρόσφυγα. Αυτό που γίνεται στην Ειδομένη, η κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα, είναι παράνομο. Αυτός ο νόμος έχει παραβιαστεί από τις άλλες χώρες κι εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε» είπε ο κ.Μουζάλας στον Alpha 9,89.

Τόνισε ότι «δεν μπορεί να είναι κλεισμένη εννέα μέρες η σιδηροδρομική γραμμή και το εμπόριο».

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι στην Κω θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων.  «Αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει».

Εξήγησε ότι «θα κριθούμε από το εάν μέσα στη διάρκεια του χειμώνα μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτές τις δομές ώστε να μην είναι αποτρεπτικό το προσφυγικό κύμα για τον τουρισμό».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη Σύνοδο, ο κ. Μουζάλας είπε πως «κάνουμε την Τουρκία υπεύθυνη επίλυσης του προβλήματος. Καταδεικνύεται επιτέλους ότι από τα παράλια της Τουρκίας είναι η πόρτα, εκεί γίνεται η διακίνηση, ακούγεται σιωπηλό αλλά είναι μεγάλη διπλωματική μας νίκη».

«Η Τουρκία τώρα μένει να αποδείξει αν αυτό που πήρε το δικαιούται, ειδάλλως δεν θα το πάρει. Η Τουρκία θα παίρνει όσο μειώνεται η μετανάστευση, θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν αν αυτή η συμφωνία πάει καλά».

Τόνισε επίσης πως «ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να λήξει και χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας δεν μπορεί να γίνει αυτό, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος αυξάνονται οι πρόσφυγες». 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…