Την ενοχή του Β. Σταθόπουλου πρότεινε ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του Βαγγέλη Σταθόπουλου για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή για τους σκοπούς της τρομοκρατικής οργάνωσης, κλοπή του καταστήματος ΟΠΑΠ στον Χολαργό, διακεκριμένη οπλοκατοχή, πλαστογραφία για τις πινακίδες της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιήθηκε κατά την κλοπή στον ΟΠΑΠ Χολαργού, απλή οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών, πρότεινε ο Εισαγγελέας.

4947880 1

Για τον φυγόδικο Δ. Χατζηβασιλειάδη ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για όλα τα παραπάνω αλλά και για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης. Ενώ για τον Δ.Μ. πρότεινε την ενοχή του για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή για τους σκοπούς της τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή εκκριτικών.

Τέλος, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων για όλες τις ενέργειες της οργάνωσης.

«Ο οπλισμός που μεταφέρθηκε πραγματικά τρομάζει. Όλη η αλληλουχία των γεγονότων όπως την παρουσιάζουν οι κατηγορούμενοι δεν είναι απλώς αβάσιμη αλλά ενάντια στην κοινή λογική. Ο Σταθόπουλος είναι ο δεύτερος δράστης της κλοπής στον ΟΠΑΠ. Οι δύο κατηγορούμενοι Δ.Μ. και Σταθόπουλος είναι αυτοί που μετέφεραν τα όπλα από την Κυψέλη στον Χολαργό», είπε, σύμφωνα με το omniatv.com ο εισαγγελέας ο οποίος αμφισβήτησε τους μάρτυρες υπεράσπισης και

Σχετικά με το μείγμα DNA που βρέθηκε στο τιμόνι της μηχανής, το μόνο που συνδέει τον Β. Σταθόπουλο με τη ληστεία και παραμένει έωλο αφού όπως κατέθεσε και ανεξάρτητος πραγματογνώμονας το μείγμα αυτό θα μπορούσε να είναι του καθένα και κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελεί στοιχείο ο εισαγγελέας είπε: «Το αποτέλεσμα πραγματογνωμοσύνης εκτιμάται ελεύθερα από το δικαστήριο. Η υπεράσπιση προσκόμισε ιδιωτική γνωμάτευση που λέει ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς και μια σειρά από ελλείψεις και ασάφειες [σύμφωνα με την έκθεση του ιδιώτη]. Αξιόπιστα τα εργαστήρια της ΔΕΕ και πιστοποιημένα. Υπάρχουν εργαστηριακά πρωτόκολλα που τηρούνται. Όλα έγιναν με την προβλεπόμενη διαδικασία. Κανείς δεν αντιλέγει στο ζήτημα της επιμόλυνσης. Ο κατηγορούμενος λέει ότι ήρθε σε επαφή μετά την ληστεία ενώ κανείς από τους δράστες δεν ήρθε σε επαφή με την μοτοσυκλέτα, άρα δεν υπάρχει επιμόλυνση.

Αναφορικά με την Επαναστατική Αυτοάμυνα, που και ο Β. Σταθόπουλος και ο συγκατηγορούμενός του Δ.Μ. έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είναι μέλη, ενώ έχει τονιστεί ότι η οργάνωση θεωρείται ανενεργή, με τον Δ. Χατζηβασιλειάδη να δηλώνει σε κείμενό του ότι όντως κατά το παρελθόν είχε σχέση με την οργάνωση αλλά η ληστεία του ΟΠΑΠ δεν συνδέεται με αυτή, ο εισαγγελέας κ. Πιέρρος είπε χαρακτηριστικά:  

Από την τελευταία ενέργεια μέχρι την ληστεία του ΟΠΑΠ πέρασαν δυο χρόνια μεν αλλά και υπάρχει το ίδιο χρονικό κενό και ανάμεσα σε άλλες ενέργειες της οργάνωσης, οπότε δεν προκύπτει να είναι ανενεργή. Η κλοπή τελέστηκε στο πλαίσιο δράσης της οργάνωσης καθώς (μεταξύ άλλων) οι κατηγορούμενοι δεν είχαν οικονομικά προβλήματα. […] Δεν ήταν τυχαίο που και ο Δ.Μ. είχε εκεί κοντά το σπίτι του. […] Η αποθήκη του οπλισμού δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο αλλά σε όλους ως μέλη της οργάνωσης». 

Η δικηγόρος του Β. Σταθόπουλου Αντωνία Λεγάκη μιλώντας στο Documento κάνει λόγο για «ευθεία ανατροπή του τεκμηρίου αθωότητας», από την πλευρά του εισαγγελέα, ο οποίος θα έλεγε κανείς ενήργησε περισσότερο ως πολιτική αγωγή παρά ως εισαγγελέας της έδρας.

Η ίδια σημειώνει πως προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των ανεπαρκών στοιχείων, ο εισαγγελέας τα «μπαλώνει» με ερωτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Β. Σταθόπουλος κατά την απολογία του τόνισε για ακόμα μία φορά ότι αρνείται τις κατηγορίες και πως ο μοναδικός λόγος που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι μία πράξη αλληλεγγύης. Το γεγονός δηλαδή ότι ανταποκρίθηκε στην κλήση του Δ. Χατζηβασιλειάδη που του ζητούσε βοήθεια μετά τον αυτοτραυματισμό του κατά τη διάρκεια της ληστείας. Όσον αφορά στην κατηγορία για ένταξη στην οργάνωση  Επαναστατική Αυτοάμυνα, ο ίδιος έχει τοποθετηθεί και πάλι κατηγορηματικά αρνούμενος την οποιαδήποτε σχέση.   

Κατά την αποδεικτική διαδικασία, κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε τον Β. Σταθόπουλο ενω αντιθέτως υπήρχαν άνθρωποι που επιβεβαίωναν πως ήταν μαζί τους την ώρα της ληστείας, αρκετά χιλιόμετρα μάλιστα από το σημείο που βρίσκεται το συγκεκριμένο κατάστημα ΟΠΑΠ. 

Χθες, Τετάρτη δημοσιεύτηκε ένα κείμενο συμπαράστασης στον Β. Σταθόπουλο το οποίο υπογράφουν πάνω από 100 συνάδελφοι και μαθητές του, ενώ ο ίδιος με γράμμα του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται μέχρι να τελειώσει η δίκη, δήλωσε πως η σύλληψή του και η εμπλοκή του στην υπόθεση ενέχει πολιτικές σκοπιμότητες, αφού η κυβέρνηση ήθελε πάση θυσία μία «επιτυχία» και ο Μ. Χρυσοχοΐδης ένα… «γαλόνι» ακόμα κι αν όλο αυτό επρόκειτο να στηριχθεί σε ψέματα και κατασκευασμένες κατηγορίες. Ο Β. Σταθόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως στο πρόσωπό του δικάζεται η έννοια της αλληλεγγύης. 
 

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…