Τιμητής των θεσμών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Economist

Ό Πρωθυπουργός εμφανίστηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στο Economist, την ημέρα που επιβεβαιώθηκε το κοινό κέντρο παρακολούθησης ΕΥΠ και Predator.

mhtsotakis economist

Την απόλυτη υποκρισία επιστράτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable», αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, την ώρα που είναι συνεχείς οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς επιβεβαιώθηκε το κοινό κέντρο παρακολούθησης ΕΥΠ και Predator. Να θυμίσουμε ότι  την αποκάλυψη για το κοινό/ενιαίο κέντρο παρακολούθησης είχε κάνει ο Κώστας Βαξεβάνης από τον Άρειο Πάγο, τον Νοέμβριο του 2022., και σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» επιβεβαίωσε το Documento. Φυσικά τα φιλοκυβερνητικά μέσα δεν έχουν στα ψηλά την είδηση, όπως και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ευνόητους λόγους.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός,  υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι «Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να διασφαλίσουμε ότι η ελευθερία του λόγου, το κράτος δικαίου, αυτά τα στοιχεία, ενισχύονται και ενισχύουν τη δημοκρατία. Κάνουν τον δημοκρατικό διάλογο ακόμα πιο παραγωγικό»

 

Συνεχίζοντας με αλαζονικό στυλ επικαλέστηκε πάλι την παντοκρατορία της ΝΔ , για να δικαιολογήσει τις τακτικές που εφαρμόζει:  «Είμαστε σε μία ενδιαφέρουσα θέση γιατί έχουμε ένα κόμμα πολύ ισχυρό (σ.σ. η ΝΔ) και όλα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι κατακερματισμένα το οποίο προσθέτει υποχρεώσεις σε εμάς να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε αποτελεσματικοί στο πλαίσιο των προεκλογικών μας υποσχέσεων και της εμπιστοσύνης που έδειξε ο λαός».

Γιατί ψηφίσαμε αποχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αναφορά στις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και στη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στη Χαμάς. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, τονίζοντας  ότι «Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και υπάρχει ανάγκη να ηττηθεί».

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης σφυρηλατεί το πρόσωπο του ηγέτη που παλεύει για όλα και θα αλλάξει τα πράγματα στην Μέση Ανατολή, ανέφερε: «Θεωρώ όμως ότι θα προσπαθήσουμε να διαδραματίσουμε τον ρόλο του πυλώνα της περιοχής», σημείωσε, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή «ο πρόεδρος Ερντογάν είναι στη λάθος πλευράς της Ιστορίας καθώς αρνείται να καταδικάσει τη Χαμάς και τη χαρακτηρίζει «απελευθερωτική δύναμη.Δεν θεωρώ ότι είναι αργά να συζητήσουμε για το μέλλον της Γάζας».

Εξήγησε επίσης για το ψήφισμα του ΟΗΕ πως η χώρα μας ευθυγραμμίστηκε με τις περισσότερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Προσπαθήσαμε να τροποποιήσουμε το ψήφισμα, αλλά δεν καταφέραμε να περάσουμε θέσεις μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε την αποχή», εξήγησε.