Times για ελληνικό νησί: “ Είναι κρίμα που το αγνοούν οι τουρίστες”- Αυτός είναι ο ήρεμος νησιωτικός παράδεισος κοντά στην Αθήνα

Ποιο είναι το ελληνικό νησί κοντά στην Αθήνα που προτείνουν οι Times για ήρεμες διακοπές;

dimitrisvetsikas1969 travel 2984571 1

Υπάρχει ένα ελληνικό νησί, που σύμφωνα με τους Times «σχεδόν δεν απασχολεί τους ξένους παραθεριστές. Και αυτό είναι κρίμα». Ένας μαγευτικός προορισμός δίπλα στην Αθήνα με όμορφα τοπία, καλό φαγητό σε προσιτές τιμές και μια αυθεντικότητα  που έχει σχεδόν χαθεί από τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας.

Κι, όμως οι περισσότεροι  τουρίστες τον προσπερνούν. Και ποιο νησί είναι αυτό; Η Αίγινα.

Η λίστα των Times

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και φυσικά τα ελληνικά νησιά πρωταγωνιστούν στα διεθνή ταξιδιωτικά αφιερώματα. Όμως,  πια το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών  δεν εντοπίζεται μόνο στη Μύκονο και την Σαντορίνη. Όλο και περισσότερα ξένα ταξιδιωτικά μέσα αναζητούν προορισμούς που προσφέρουν πιο ήρεμες διακοπές και δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τον μαζικό τουρισμό.

Έτσι, οι Times έκαναν μια λίστα με τα 17 πιο ήσυχα ελληνικά νησιά ξεχωρίζοντας την Αίγινα ως ένα προορισμό που βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα αλλά την ίδια στιγμή  παραμένει εκτός των τουριστικών “ραντάρ”.

Γιατί ξεχωρίζει η Αίγινα;

Σύμφωνα με τους Times, η Αίγινα είναι ιδανική επιλογή για εκείνους που θέλουν πιο χαλαρές διακοπές χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό. Το μεγάλο ατού της Αίγινας είναι η εύκολη πρόσβαση,  καθώς από το λιμάνι του Πειραιά μπορεί κανείς να φτάσει στο νησί της Αίγινας σε περίπου 30 λεπτά.

Όπως επισημαίνει εμφατικά το σχετικό δημοσίευμα “ η Αίγινα σχεδόν δεν απασχολεί τους ξένους παραθεριστές. Και αυτό είναι κρίμα, γιατί οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν ένα νησί γεμάτο ταβέρνες που προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Είναι αλήθεια ότι οι παραλίες μπορεί να μην είναι τόσο όμορφες όσο αλλού στην Ελλάδα, αλλά η Αίγινα έχει κάτι άλλο: χάρη στα δέντρα της, δεν θα βρείτε καλύτερο παγωτό φιστίκι”.

Άλλωστε, η  Αίγινα έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα που δύσκολα συγκρίνεται με άλλους κοντινούς προορισμούς. Οι βόλτες στο λιμάνι, τα μικρά μαγαζιά, τα παραθαλάσσια ταβερνάκια και οι πιο ήρεμοι ρυθμοί δημιουργούν ένα σκηνικό ιδανικό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πίεση της πόλης έστω και για λίγες ημέρες.

Photo:Pixabay

Οι Προτάσεις μας

Aμετανόητος ο Ράμα για το θέρετρο Κούσνερ: «Τα φλαμίνγκο και η ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν»

rama

Aμετανόητος ο Ράμα για το θέρετρο Κούσνερ: «Τα φλαμίνγκο και η ανάπτυξη μπορούν να συνυπάρξουν»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε συνέντευξή του στο Politico, απέρριψε τις επικρίσεις που…

Τέμπη: Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους γερανούς του μπαζώματος

5823146 645x430 1

Τέμπη: Έκτακτος οικονομικός έλεγχος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους γερανούς του μπαζώματος

Παρά την πρωτοφανή συγκάλυψη και τις απίθανες μεθοδεύσεις για το αδιανόητο μπάζωμα στα Τέμπη, ο…

Άγιοι Ανάργυροι: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει το Α.Τ. – Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

tmima agion anargiron

Άγιοι Ανάργυροι: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει το Α.Τ. – Διάψευση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία μιας 35χρονης μητέρας δύο παιδιών σχετικά με την αντιμετώπιση που -όπως…

Τσουβέλας και Καρύδη προχωρούν σε νομικές ενέργειες για σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο – Μηνύσεις σε διαδικτυακά τρολ

τσουβελας

Τσουβέλας και Καρύδη προχωρούν σε νομικές ενέργειες για σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο – Μηνύσεις σε διαδικτυακά τρολ

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Ευαγγελία Καρύδη θα κινηθούν νομικά για προσβλητικά σχόλια σε φωτογραφίες…

Αιχμές Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ: «Τον διέλυσαν, τον έθεσαν σε ομηρία και θέλουν τα ασημικά»

91858296 107502484242635 7651075829383823360 n

Αιχμές Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ: «Τον διέλυσαν, τον έθεσαν σε ομηρία και θέλουν τα ασημικά»

Η παρέμβαση Κοτζιά έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής…

Σχετικά με ΤΑΞΙΔΙ