Newsroom

Newsroom

Το τηλεοπτικό Κουτί της Πανδώρας επιστρέφει – Η ανακοίνωση του Κώστα Βαξεβάνη

Την επιστροφή της τηλεοπτικής εκπομπής το Κουτί της Πανδώρας ανακοίνωσε ο Κώστας Βαξεβανης στο Facebook

4727901

Την επιστροφή της τηλεοπτικής Πανδώρας ανακοίνωσε ο Κώστας Βαξεβανης στο Facebook – όχι στην τηλεόραση, αλλά στο Διαδίκτυο και τις πλατφόρμες, όπως διευκρίνισε.

Στην ανάρτησή του, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει:

“Πριν από πολλά πολλά χρόνια, «Το κουτί της Πανδώρας» έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση. Μια εκπομπή έρευνας, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωϊνάδικα, οξυζεναρισμένες παρουσιάστριες και γραβατωμένους λαϊφστυλαδες παρουσιαστές. Όταν ξεκίνησα, είχα άγνοια κινδύνου και κυρίως άγνοια της λειτουργίας ενός σκληρού συστήματος που ελέγχει τις ζωές των ανθρώπων. Παρ όλα αυτά, αυτό το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης, κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Πάντα πίστευα πως η δύναμή του δεν ήμουν εγώ, αλλά ο κόσμος που διψά και αναζητά κάτι διαφορετικό από την ανοησία σε τηλεοπτική μετάδοση. Το 2010, η κρίση που ξεκίνησε, έδειξε πως “το Κουτί της Πανδώρας” δε μπορούσε πλέον να σταθεί στην ελληνική τηλεόραση. Δε γινόταν στα κανάλια της διαπλοκής να λες ότι φταίνε οι καναλάρχες και οι φίλοι τους. Αποχώρησα μαζί με το Κουτί μου, κουβαλώντας πάντα την ελπίδα μέσα του. Ταυτόχρονα ξεκίνησα μια περιπετειώδη πορεία με το ιστορικό Hot Doc.

Όλα αυτά τα χρόνια, μου κάνει εντύπωση που συναντώ ανθρώπους (πολλοί από αυτούς ήταν βρέφη όταν υπήρχε η τηλεοπτική Πανδώρα) που μου λένε πως τους λείπει η εκπομπή την οποία συνεχίζουν να βλέπουν στο διαδίκτυο.

Μπήκα και εγώ στον πειρασμό να δω ξανά αυτές τις εκπομπές. Συγκινήθηκα όχι γιατί με βλέπω νεαρό ανάμεσα σε πολέμους και κοινωνικές καταιγίδες, αλλά γιατί θυμάμαι τον κόπο και το μεράκι που είχε συγκεντρωθεί σε εκείνη την εκπομπή. Χιλιάδες ώρες γυρίσματα, συγκλονιστικοί άνθρωποι, συνεντεύξεις, ξενύχτια με διάβασμα και δημοσιογράφοι σε διάφορους ρόλους. Λίγο σκηνοθέτες, πολύ ερευνητές, κασκαντέρ, οδηγοί και όταν χρειαζόταν ποιητές.

Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω πως είναι ώρα των αποφάσεων. Η απόφαση πάρθηκε. Το “Κουτί της Πανδώρας” θα επιστρέψει. Όχι φυσικά στην άγονη τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο και τις πλατφόρμες. Είσαστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε. Ευχηθείτε καλή τύχη και κυρίως καλό κουράγιο”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…