m

mplokia

Tηλεκπαίδευση στα χρόνια της πανδημίας

Παρακολουθήσαμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια μαθήματος με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, γυμνασίου της πόλης μας.

5062664

Είναι κατανοητό ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παρουσιάσει το καινούριο αυτό εγχείρημα, σαν να είναι απόλυτα λειτουργικό και επιτυχημένο. Δεν είναι έτσι. Δεν θα μπορούσε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτσι. Ούτε οι τεχνικές υποδομές ήταν επαρκείς, ούτε οι εκπαιδευτικοί ήταν προετοιμασμένοι για τον συγκεκριμένο τρόπο διδασκαλίας, ούτε όλοι οι μαθητές είχαν τα τεχνικά μέσα για να ανταποκριθούν σ’ αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατανοούμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να δημιουργήσουν μια ειδυλλιακή εικόνα λειτουργίας του κράτους στον τομέα της παιδείας. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και στον τομέα της υγείας, στον τομέα της οικονομίας και γενικότερα σε κάθε πτυχή της κυβερνητικής λειτουργίας.

Είδαμε το δεκαέξι λεπτών βίντεο. Ο πρωθυπουργός άνετος, προσηνής, φιλικός, συνομίλησε με την εκπαιδευτικό και τα παιδιά της τάξης. Αναφέρθηκε στο καινούριο σύστημα της τηλεκπαίδευσης, στην πανδημία, στις συνέπειες της, στους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία των πολιτών. Ειδικά στους κινδύνους για την υγεία των παππούδων και των γιαγιάδων  τους.

Ακούγοντας όλα αυτά τα ωραία λόγια και τις συμβουλές, ήρθε στο νου μας ή Μόρια. Η επιμονή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, να κρατήσουν έγκλειστους, κάτω από άθλιες υγειονομικά συνθήκες, είκοσι  χιλιάδες πρόσφυγες. Παρά τις εκκλήσεις διεθνών οργανισμών υγείας για την αποσυμφόρηση. Παρά τις καθυστερημένες, ίσως και υποκριτικές, εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τίποτα δεν έγινε.

Είναι λοιπόν εντελώς υποκριτική η στάση του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, που συμβούλευε τους μαθητές για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται για την δημόσια υγεία, όταν την ίδια στιγμή δίπλα στα σπίτια τους υπάρχει με ευθύνη της κυβέρνησης  η επιβαρυμένη υγειονομικά Μόρια.

Κι όπως παρακολουθήσαμε  τον πρωθυπουργό να συνομιλεί  με τους μαθητές της πόλης μας, σκεφτήκαμε ότι ο ίδιος άνθρωπος πριν περίπου δύο μήνες, διέταξε τα ΜΑΤ να εισβάλουν στο νησί μας. Προκειμένου με το ζόρι και την βία, να επιβάλουν την κλειστή δομή-φυλακή για τους πρόσφυγες. Πριν δύο μήνες τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους γονείς των μαθητών και  στους παππούδες τους, για να δημιουργήσουν με το έτσι θέλω, αυτό που σύσσωμη η τοπική κοινωνία απέρριπτε.

Είναι  λοιπόν χρήσιμη για την κυβέρνηση, η  τηλεκπαίδευση και η επικοινωνιακή της εκμετάλλευση εκ μέρους του πρωθυπουργού, όμως να ξέρει ότι δεν απευθύνεται στην χώρα των λωτοφάγων. Των ανθρώπων χωρίς μνήμη.

Η Λέσβος βίωσε και βιώνει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Η προπαγάνδα, η επικοινωνιακή χειραγώγηση, τα «γλυκά» και «ευγενικά» λόγια, πίσω τους κρύβουν τα ΜΑΤ και την κατάσταση στην Μόρια.

Αυτό δεν το ξεχνάμε.

Πηγή:mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

InCollage 20240430 131149736

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

«Του λέω "Άδωνι θα πεθάνει ο πατέρας μου" και μου λέει "Γιάννη δεν είμαι εγώ…

«Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο κυρία Μενδώνη;» – Το αιχμηρό άρθρο της Δέσποινας Κουτσούμπα για τα αίσχη στην Ακρόπολη

Ακρόπολη

«Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο κυρία Μενδώνη;» – Το αιχμηρό άρθρο της Δέσποινας Κουτσούμπα για τα αίσχη στην Ακρόπολη

«Τι πραγματικά συνέβη το Σάββατο στην Ακρόπολη;», η Δ. Κουτσούμπα αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο με…

«Γειά! Η πρώτη μέρα στο Μάλμε…» έγραψε σε ανάρτησή της η Σάττι – Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο

439276989 18433263142018381 4774363085437372164 n

«Γειά! Η πρώτη μέρα στο Μάλμε…» έγραψε σε ανάρτησή της η Σάττι – Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο

Η Μαρίνα Σάττι πραγματοποίησε την πρώτη της τεχνική πρόβα για τη Eurovision 2024 και μοιράστηκε…

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

2024 04 29 22 25 29

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου…