Tηλεκπαίδευση στα χρόνια… της Κεραμέως

Σε πυλωτή σπιτιού στα Περιβόλια Ρεθύμνου, μία μητέρα κάθεται υπομονετικά μπροστά από τις δύο κόρες της και κρατώντας το κινητό της τηλέφωνο, προσπαθεί να της βοηθήσει  να παρακολουθήσουν  το μάθημά τους  με δανεικό wifi από Σούπερ Μάρκετ  

tilekpaideysi

Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν φαίνεται ότι ζει η Υπουργός Παιδείας, όπου όλα λειτουργούν υποδειγματικά στην τηλεκπαίδευση, και οι ‘προκλήσεις’ αντιμετωπίζονται με αμεσότητα, ενώ  το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί υποδειγματικά. Την ώρα που η Νίκη Κεραμέως ζητούσε από την τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κ.Χαρά Κεφαλίδου, ότι…δεν έχει στοιχεία, και μιλάει για χιλιάδες μαθητές χωρίς τάμπλετ για να δημιουργήσει εντυπώσεις, την ίδια στιγμή την Παρασκευή (27/11), στο Ρέθυμνο της Κρήτης,-σύμφωνα με τις πληροφορίες του Daynight.gr– μια  μητέρα που  δεν διαθέτει ούτε σύνδεση στο σπίτι της -ούτε έχει τάμπλετ- δανείζεται από  ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής, wifi που της έχει δώσει τους  τους κωδικούς, και μέσω του κινητού της προσπαθεί υπομονετικά να βοηθήσει τα παιδιά της να κάνουν μάθημα.  Με αυτόν τον παράδοξο τρόπο, λοιπόν, καταφέρνει και εξασφαλίζει πρόσβαση στα παιδιά της ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Μια διαδικασία που θα κρατήσει -και σήμερα- ώρες. Όπως ώρες ολόκληρες έχει βρεθεί η συγκεκριμένη μητέρα στο συγκεκριμένο σημείο κι άλλες φορές το τελευταίο (περίπου) δεκαήμερο….

Όπως αναφέρει η  Daynight.gr, η συγκεκριμένα μητέρα δεν διαθέτει σύνδεση στο σπίτι της και ένα σούπερ μάρκετ της περιοχής, της έχει προσφέρει τους κωδικούς του wifi.  Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μέχρι που η πανδημία και τα οικονομικά της απόνερα, οδήγησαν αμφότερους στην ανεργία. Η ίδια, περήφανη και ηρωίδα στα μάτια των παιδιών της αλλά και τα δικά μας, υπομένει τις πρωτόγνωρες συνθήκες και στέκεται δίπλα από τις μικρούλες της μέχρι να τελειώσει το καθημερινό μάθημα-Γολγοθάς. Υπήρξαν δε ημέρες, όπου παρά το τσουχτερό κρύο στο Ρέθυμνο, μάνα και κόρες, στάθηκαν στο ίδιο πεζούλι ώστε να μη χάσουν ώρες διδασκαλίας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…