Newsroom

Newsroom

Τηλεφωνική γραμμή "μόνο για Ιταλούς φτωχούς" από ακροδεξιό κόμμα

Ένα μικρό ακροδεξιό κόμμα στην Ιταλία, δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή για να παράσχει βοήθεια αποκλειστικά σε… φτωχούς Ιταλούς. 

italia komma

Ένα μικρό ακροδεξιό κόμμα στην Ιταλία, δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή για να παράσχει βοήθεια αποκλειστικά σε… φτωχούς Ιταλούς. 

Η δημιουργία της γραμμής έρχεται ως «απάντηση» στις πολλές πρωτοβουλίες για βοήθεια και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη. Την πρωτοβουλία ανέλαβε η τοπική οργάνωση Τοσκάνης του κόμματος Fratelli d’ Italia (FDI), το οποίο αποτελεί οργανωτική συνέχεια της μεταφασιστικής Εθνικής Συμμαχίας και του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος, που αποτελούσαν το καταφύγιο των πολιτικών κληρονόμων του ιταλικού φασισμού μετά την ήττα του Μπ. Μουσολίνι, το 1945.

Η Εθνική Συμμαχία είχε διαλυθεί το 2009 μέσα στον πλατύ κεντροδεξιό Λαό της Ελευθερίας, υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το κόμμα στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 4%.
«Αναλαμβάνουμε δράση δεδομένου ότι η περιοχή, που χρηματοδοτείται από τους πολίτες της Τοσκάνης, παρέχει μια υπηρεσία αποκλειστικά γι’ αυτούς που θέλουν να προσφέρουν φιλοξενία σε πρόσφυγες», είπε ο Τζοβάνι Ντοντσέλι.

Πρόσθεσε στη συνέχεια, «δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύεται να προσφέρω από το ίδιο τηλέφωνο φιλοξενία σε Ιταλούς που έχουν ανάγκη». Τέλος, υποστήριξε ότι οι τοπικές αρχές «δεν έχουν κάνει τίποτα για τις 25.000 οικογένειες της Τοσκάνης που παραμένουν στις λίστες αναμονής για να βρεθεί ένα κατάλυμα” για αυτές».