Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου και Ολάντ – Τι του είπε ο Έλληνας Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα, στις 13.30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ,…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα, στις 13.30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, στον οποίον εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και την ολόπλευρη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον γαλλικό λαό και ειδικά προς τους οικείους των θυμάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι το δράμα και το πένθος της Γαλλίας είναι και Ελληνικό, είναι όμως και Παγκόσμιο. «Πρωτίστως δε είναι δράμα και πένθος της Δύσης, αφού οι αδίστακτοι ισλαμιστές δράστες στρέφονται, μέσω της Γαλλίας, ιδίως κατά του Δυτικού Πολιτισμού, κατά της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, κατά των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ανέφερε. 

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε προς τον κ. Ολάντ ότι η κυριότερη ρίζα του κακού, ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Συρία, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό και ότι η αποστολή αυτή ανήκει κατά πρώτο λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Και προς αυτήν την κατεύθυνση η Ελλάδα, αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοιτίδα του Πολιτισμού της,  ήταν, είναι και θα είναι έτοιμη να συμπράξει.