Τι υποστηρίζει ο οδηγός του πούλμαν για το δυστύχημα στο Βουκουρέστι

Γιατί δεν είδε την προειδοποιητική πινακίδα - Η πρόσφατη ανακαίνιση του τούνελ και τα άλλα ατυχήματα

AP - Βουκουρεστι δυστυχημα

Για το δυστύχημα στο Βουκουρέστι με πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος επιβάτης, μίλησε στο Open ο δικηγόρος του οδηγού του λεωφορείου, Αλέξανδρος Ματθαίου.

Όπως ανέφερε, ο οδηγός αποδίδει το δυστύχημα στην πλοήγηση μέσω του GPS. “Τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού να πάει και διάλεξε σε ένα δευτερόλεπτο να πάει στο τούνελ, όπως του έδειχνε το GPS. Είχε και την άλλη γραμμή, δεξιά, πάνω από το τούνελ, όμως ο άνθρωπος είπε αφού με πάει εδώ, για να μπω”.

Ερωτηθείς αν ο οδηγός είχε δει προειδοποιητικές πινακίδες για το ύψος του τούνελ, ο συνήγορος του οδηγού απάντησε ότι, όπως του είπε ο πελάτης του, δεν μπορούσε να δει πριν, επειδή είχε κίνηση, και έριξε μια ματιά πριν φτάσει στο τούνελ, όμως ήταν ένα λεωφορείο δίπλα και δεν τον άφηνε να δει, και μόνο μετά το δυστύχημα κατάλαβε ότι υπήρχε πινακίδα. “Έτσι κι αλλιώς όμως ο άνθρωπος δεν είχε ταχύτητα”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός δεν ήταν κουρασμένος, καθώς παρότι οδήγησε από τη Θεσσαλονίκη έως το Βουκουρέστι έκανε αρκετές στάσεις, και οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν αλλού. “Στο τούνελ αυτό έκαναν ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα. Και παλιά μπορώ να σας πω ότι από το τούνελ πέρασαν και φορτηγά, και πούλμαν χωρίς προβλήματα“, υποστήριξε.

“Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για να το αποφύγω, φρενάρισα άμεσα”, του μετέφερε ο πελάτης του.