Τι υπήρχε πριν το Big Bang; Ο Stephen Hawking δίνει την απάντηση (video)

Πολλoύς επιστήμονες έχει προβληματίσει εδώ και δεκαετίες το αν υπήρχε κάτι και αν ναι τι, πριν το Big Bang, δηλαδή τη δημιουργία του σύμπαντος

NewsRoom 06/03/2018 | 15:56

Μάταιες ήταν οι προσπάθειες ερμηνείας του φαινομένου, μέχρι που ο Stephen Hawking, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, αποφάσισε να πάρει θέση στο ζήτημα.

«Δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang», δηλώνει λιτά και απέριττα ο Hawking, μιλώντας στην εκπομπή Star Talk του National Geographic, κάνοντας αναφορά στη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, η οποία αναφέρει συνοπτικά ότι ο χώρος και ο χρόνος από κοινού σχηματίζουν ένα χωροχρονικό συνεχές που δεν είναι επίπεδο αλλά κυρτό από την άποψη της ενέργειας που περιέχει.

Προτείνοντας ως εναλλακτική την «ευκλείδεια προσέγγιση», μια πλευρά της γεωμετρίας που ασχολείται με τα επίπεδα και τις διαστάσεις, το μοντέλο του Hawking υποστηρίζει ότι η ιστορία του σύμπαντος είναι μια καμπύλη επιφάνεια τεσσάρων διαστάσεων -όπως η επιφάνεια της Γης- αλλά με δύο επιπρόσθετες διαστάσεις.

«Μπορούμε να πάρουμε ως αφετηρία του φανταστικού και αληθινού χρόνου το Νότιο Πόλο, ο οποίος είναι ένα ομαλό σημείο του διαστημικού χρόνου, όπου διατηρούνται οι νόμοι της φυσικής. Δεν υπήρχε τίποτα γύρω από το Νότιο Πόλο οπότε δεν υπήρχε τίποτα πριν το Big Bang», σημείωσε ο Hawking.

Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες απορίες, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του επιστήμονα:

Πηγή: rt.com