Τι βρέθηκε στο οπλοστάσιο της "Ομάδας Ε" (φωτό)

Σε κανονικό οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα μέλη της εθνικιστικής «Ομάδας Ε» το κρησφύγετό τους στην Καλαμάτα, αφού εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγητικά όπλα, τόξα, βαλλίστρες, φυσίγγια.

omadae

Σε κανονικό οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει τα μέλη της εθνικιστικής «Ομάδας Ε» το κρησφύγετό τους στην Καλαμάτα, αφού εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγητικά όπλα, τόξα, βαλλίστρες, φυσίγγια.

Οι πέντε συνελήφθησαν για τις βομβιστικές επιθέσεις στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Μάλιστα, είχαν σχέδιο βομβιστικών επιθέσεων σε κεντρικά κτίρια της Καλαμάτας.

23333455 peloponnisos001.limghandler

Τα όπλα παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από την Αστυνομία.

Τα πέντε μέλη της «Ομάδας Ε», που δηλώνουν δωδεκαθεϊστές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των δύο βομβιστικών επιθέσεων των προηγούμενων ημερών. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν υπογράψει τις επιθέσεις τους, γράφοντας με σπρέι το δελφικό έψιλον που είναι το σύμβολο της οργάνωσης.

23333459 peloponnisos004.limghandler

Πρόκειται για έναν 52χρονο από την Καλαμάτα και τέσσερις άνδρες από τη Δράμα, ηλικίας 34, 30, 28 και 25 ετών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, καραμπίνες, μαχαίρια, τσεκούρι, επαγγελματικό τόξο, τίζερ και εκατοντάδες φυσίγγια. Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και εξοπλισμός διαβίωσης στο βουνό.

23333460 peloponnisos003.limghandler

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις στην Νομαρχία Μεσσηνίας, το Δικαστήριο, την Εφορία και το Δημαρχείο της Καλαμάτας, δηλαδή κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μηχανισμοί που εντοπίστηκαν στο κρυσφήγετο είναι πιο εξελιγμένοι και ισχυροί από εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν στα δύο χτυπήματα στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και στο άγαλμα του Παλαιολόγου, τα οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν πρόβες για τα επόμενα χτυπήματα.

23333461 peloponnisos006.limghandler

Οι πέντε φέρονται να δήλωσαν ότι θέλησαν να «αναλάβουν δράση κατά του πολιτικού συστήματος» και η αρχή θα γινόταν από τη Μεσσηνία.