Τί τρέχει με τις συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη;

Τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δύο νεαροί και προσήχθησαν 40 για απρόκλητη επίθεση σε αστυνομικούς. Σύμφωνα…

thessaloniki 4

Τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δύο νεαροί και προσήχθησαν 40 για απρόκλητη επίθεση σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν φοιτητές, ξαφνικά και δίχως καμία αιτία ή αφορμή και ενώ παρακολουθούσαν εκδήλωση, ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα με άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, με την δικαιολογία ότι νωρίτερα και εκτός του χώρου του πανεπιστημίου, άγνωστοι επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών. Επίσης καταγγέλλουν ότι πραγματοποιήθηκαν αδιακρίτως προσαγωγές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-04-2014), στο κέντρο της πόλης, ομάδα ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβη αναίτια και απρόκλητα, σε ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ), καθώς και τεμαχίων πλακών πεζοδρομίου, σε βάρος αστυνομικών, που εκτελούσαν Υπηρεσία στην ανωτέρω περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν άμεσα τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία τράπηκαν σε φυγή προς τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου προσήχθησαν συνολικά (40) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 23 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για «Διατάραξη της κοινής ειρήνης», «Εμπρησμό», «Έκρηξη», «Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», «Βαριά σωματική βλάβη», Νόμο «Περί Όπλων», «Αντίσταση», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «Άνευ άδειας κατοχή ασυρμάτου ραδιοπομπού».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και των συλλήψεων, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης”.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…