«Τι τραβάς ρε μαλ@#@»- Μαρτυρία του δημοσιογράφου που χτυπήθηκε απρόκλητα από τα ΜΑΤ στο Κουτί της Πανδώρας

Ο δημοσιογράφος του newsit.gr, Μάριος Αραβαντινός, που δέχθηκε επίθεση από ματατζήδες επειδή κατέγραφε την ωμή βία στην οποία επιδίδονταν τα «όργανα της τάξης» στα Εξάρχεια, μιλά στο Κουτί της Πανδώρας

NewsRoom 17/11/2019 | 22:20

Μετά το πέρας της πορείας του Πολυτεχνείου, γύρω στις 20:45 το βράδυ κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει ένα «ντου» στα στενά γύρω από τα Εξάρχεια, δημοσιογράφος του newsit.gr δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ.

Αντιλήφθηκαν ότι κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις απρόκλητες επιθέσεις έξω από καταστήματα, πήραν το τηλέφωνό του κι άνδρες των ΜΑΤ τον χτύπησαν με το γκλομπ και την ασπίδα τους.

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο Μάριος Αραβαντινός στο Κουτί της Πανδώρας: «Μετά την πορεία του Πολυτεχνείου έχω έρθει στην πλατεία Εξαρχείων μαζί με άλλους συναδέλφους. Έπειτα από λίγη ώρα αντιλαμβάνομαι ότι στην οδό Βαλτετσίου, πάνω από την πλατεία, επικρατεί ένταση»

«Κατευθύνομαι γρήγορα προς το σημείο για να καλύψω το περιστατικό και να καταλάβω τι ακριβώς εξελίσσεται. Στη διασταύρωση λοιπόν Μπενάκη και Βαλτετσίου, αστυνομικοί δέρνουν βίαια και εντελώς αδικαιολόγητα κόσμο»

«Πιο συγκεκριμένα, ματατζήδες έχουν «ξαπλώσει» στο δρόμο 2 νεαρούς και τους χτυπούν ανελέητα. Βγάζω το κινητό, και αρχίζω να καταγράφω την αστυνομική βαναυσότητα κάνοντας live μετάδοση μέσω Facebook».

«Μόλις γίνομαι αντιληπτός από τους ματατζήδες έρχονται κατά πάνω μου, ένας με σπρώχνει με την ασπίδα του και ένας δεύτερος με χτυπάει με το γκλοπ στο χέρι με αποτέλεσμα να μου πέσει το κινητό. Συνεχίζουν να με προπηλακίζουν και ένας τους μου φωνάζει...«τι τραβάς ρε μαλάκα»;

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας, στο σημερινό θλιβερό απολογισμό της κυβέρνησης και της αστυνομίας. 

Σημειώνεται ότι ο Μάριος Αραβαντινός είναι ένας εξαιρετικά μάχιμος συνάδελφος και ρεπόρτερ. Εδώ και 10 χρόνια βρίσκεται στην «καρδιά» των γεγονότων έχοντας καλύψει δημοσιογραφικά πολλές κινητοποιήσεις, πορείες, συγκρούσεις και εντάσεις. Φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι έχει διετελέσει και αρχισυντάκτης στο Κουτί της Πανδώρας.