Τι την έχει πιάσει τη Φώφη;

Είναι πολύ μεγάλη Τέχνη να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες και τα νέα καθήκοντα. Το αυτό πράττει και η κυρία Γεννηματά, η οποία από κόμμα αρχηγικό, κατέληξε να είναι σε κόμμα τσουρούτικο, τσουρομαδημένο. Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, που χόρεψε και η μεγαλύτερη drama queen του κοινοβουλίου, δηλαδή ο Πάνος ο Καμμένος.

γεννηματά

Βέβαια, σε ό,τι αφορά την κυρία Γεννηματά, οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε το εξής: Δεν είναι καθόλου εύκολο να μπορείς να συγκρατείς τη εκλογική βάση που σου έχει απομείνει και την κομματική, που μπάζει νερά. Και η ίδια το έχει καταφέρει. Αλλά τώρα βρίσκεται σε συγκυρία τρομερά μην ευνοϊκή: Το πολιτικό σκηνικό έχει πολωθεί αγρίως.

Είμαστε στην πολιτική συνθήκη όπου καλούμαστε να επιλέξουμε μετερίζι ανάμεσα σε δύο. Και δεν είναι ο δικομματισμός, όπως καταγγέλλει η κυρία Γεννηματά το πρόβλημα, αλλά η ακροδεξιά. Από την ελληνική Βουλή αυτήν την στιγμή λείπει μια σοβαρή αντιπολίτευση, που να μπορεί να κατευθύνει τη συζήτηση στα πλαίσια της δημοκρατίας. Αντ’ αυτού, έχουμε να κάνουμε με μια δεξιά γεμάτη ακροδεξιούς τραμπούκους, με πρωτοχορευτή τον αντιπρόεδρο του κόμματος, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Καμία προοδευτική φωνή δεν φαίνεται να έχει απομείνει στην ΝΔ, ή κι αν απέμεινε, σιώπησε, υπερκαλύφθηκε. Κι είναι τόσο το κρίμα που χρεώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην ιστορία του κόμματος.

Η πλάστιγγα πρόκειται να γείρει είτε προοδευτικά, είτε ακροδεξιά. Δυστυχώς. Κι αυτοί οι δύο πόλοι δεν βοηθούν καθόλου την κα Γεννηματά, που προσπαθεί να αναβιώσει το πάλαι ποτέ κέντρο. Προσπαθεί καταγγέλλοντας πως ο Τσίπρας είναι φιλο – Μαδούρο και νεοκομμουνιστής, καταγγέλλει και για… νεοφιλελεύθερες πολιτικές κι άντε τώρα να το πιάσεις από μια αρχή και να επιχειρήσεις να βρεις μέση και τέλος στον αχταρμά. 

Κι από την άλλη, έχει τον δικό της εσωτερικό εχθρό. Που θες να αναβιώσεις το προοδευτικό κέντρο με πολιτικούς σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο στο κόμμα σου και τι τα θες, τι τα γυρεύεις, θα σε πάρει η μπάλα. Διότι ο Διάβολος εμφανίζεται με χιλιάδες πρόσωπα, τα λένε και οι Γραφές αυτά.

Πάρα πολύ κακή περίοδος για την κα Γεννηματά, αλλά ας της αναγνωριστεί η προσπάθεια. Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι καθόλου επιτυχημένη φόρμουλα, πάντως. Κι οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι για να χασομεράμε σε αποτυχημένες φόρμουλες.

Αλλά, βεβαίως, υπάρχει και ετούτο: Όπως μπορεί να επιβιώνει ο ΠΑΣΟΚος, δεν ξέρει να το κάνει κανένας άλλος. Ίδωμεν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…