Τι θέλει να πετύχει ο Ερντογάν με την στρατηγική που ακολουθεί

Την στρατηγική που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και τι στοχεύει με αυτή του την συμπεριφορά, αναλύουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου.

5ac33c951dc524243b8b4584

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια Συρία για να κερδίσει την υποστήριξη των εθνικιστών στην Τουρκία».

Η εμφάνισή του μάλιστα με στρατιωτική αμφίεση δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο εθνικισμός είναι ο μεγάλος νικητής στις τουρκικές εκλογές μέχρι στιγμής, σημειώνει ο Γκιουνέι Γιλμάζ του European Council on Foreign Relations.

Πρέπει όμως να στηρίζεται και από μια ισχυρή οικονομία, προσθέτει –και το κόμμα του Ερντογάν δεν τα πάει καλά σ’ αυτό το μέτωπο.

Επίσης, η κυριαρχία του Ερντογάν, στο χώρο των μέσων ενημέρωσης του επιτρέπει να παρουσιάζει την κατάσταση καλύτερη απ’ ότι είναι και να έχει τον πλήρη έλεγχο στο τι βγαίνει προς τα έξω, σημειώνει το δημοσίευμα.

Άλλωστε ο Ερντογάν είναι καλός σε αυτού του είδους τα παιχνίδια και μπορεί να

αφουγκραστεί τις διαθέσεις του λαού του, ξέρει να δίνει στον κόσμο αυτό που θέλει και να ηγείται. Επίσης καλλιεργεί την αντιπάθεια προς ξένα κράτη για να κερδίσει επιπλέον στήριξη. Προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα μετά την άρνηση της τελευταίας να εκδώσει οκτώ στρατιωτικούς που συνδέονται με το πραξικόπημα του 2016. 

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε έναν άβουλο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι σε έναν άβουλο Μητσοτάκη

Να εγκαταλείψει την «άκρως επικίνδυνη για τη χώρα μας, υποχωρητική απέναντι στην Τουρκία, πολιτική της»…