Τί θα προτείνει ο Βαρουφάκης για ΦΠΑ

[…]

varoufakis 99

Με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, του τουριστικού κλάδου, των Επιμελητηρίων και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές. Ζητήθηκε από τον υπουργό να μην καταργηθεί η συγκεκριμένη έκπτωση διότι υποβαθμίζει το Αιγαίο και θα οδηγήσει σε μαρασμό ολόκληρη την νησιωτική Ελλάδα με ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Ο πρόεδρος το ΕΟΑΕΝ (Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών) κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής της άποψης με βάση πρώτον το πόρισμα της διακομματικής του 1990, που αναφέρει την επιβάρυνση κατά 18% του κόστους της λειτουργίας των επιχειρήσεων στα νησιά, δεύτερον την κοινοτική οδηγία του 1992 για το ειδικό καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου πλην Κρήτης και τρίτον την ευρωπαϊκή εμπειρία για ειδικά καθεστώτα ΦΠΑ σε νησιά της Ευρώπης μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ευρωπαϊκών Νησιωτικών επιχειρήσεων – INSULEUR.

Ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο  για να συμπεριληφθούν και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να συζητηθεί και να ληφθεί οριστική απόφαση. Επίσης ζήτησε από τους παριστάμενους προτάσεις για την βελτίωση της εισπακτικότητας, την αναπτυξιακή προοπτική και την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών.

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Η σορός της κόρης τους που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ και θα μπορέσουν πλέον να την…

Βρήκε πάλι κάποιον να τα «φορτώσει» ο Μητσοτάκης για τον «Ευαγγελισμό» (video)

Βρήκε πάλι κάποιον να τα «φορτώσει» ο Μητσοτάκης για τον «Ευαγγελισμό» (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για…