Τι θα πουν οι ξένοι;

Οι «γαλαζοαίματοι» μουσαφίρηδες ήρθαν και απήλθαν. Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς ξένους;

ΕΚ - Κηδεια τεως

Στους τηλεοπτικούς δέκτες μας εκφράστηκε η απορία τι θα πουν οι ξένοι. Προφανώς αναφερόταν ο δημοσιογράφος στους εστεμμένους μουσαφίρηδες για την κηδεία του έκπτωτου μονάρχη. Ο λόγος ήταν η άθλια κατάσταση του χώρου των πρώην βασιλικών και δημοσίων πλέον κτημάτων στο Τατόι. Πρόδηλη πρόφαση αφενός να γίνει η ταφή δημοσία δαπάνη –εν μέρει έτσι έγινε– αφετέρου να στηλιτευτεί η μεταπολίτευση που άφησε δήθεν εκδικητικά τα μοναρχικά κλέη να ρημάζουν.

Τι θα πουν οι ξένοι λοιπόν, ότι είμαστε ως λαός αγροίκοι; Ότι δεν τιμούμε τους βασιλείς και την ιστορία μας;

Στην καθημερινότητα των πολιτών ελλοχεύει πάντα ο φόβος μη μας κακολογίσουν οι μουσαφίρηδες, τι γνώμη θα σχηματίσουν για μας. Αποτελεί την αόρατη απειλή για να είναι όλα στην εντέλεια: καθαριότητα, τακτοποίηση, στοίχιση, κολλάρισμα, τέντωμα. Όλα στην (επίπλαστη και επιτηδευμένη) εντέλεια, μη τυχόν και οι ξένοι δουν ένα χάος. Κάποιες φορές τα άπλυτα βγαίνουν στη φόρα, άλλες μπαίνουν κάτω από το χαλάκι, ορισμένες στρώνουν μόνο όσα βλέπει η πεθερά.

Οι «γαλαζοαίματοι» μουσαφίρηδες ήρθαν και απήλθαν. Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς ξένους;

Οι ίδιοι δημοσιολόγοι, υπουργοί και κυβερνώντες αδιαφορούν για το τι θα πουν οι ξένοι σχετικά με την πρωτιά της Ελλάδας στη θνητότητα από Covid-19. Τι θα πουν οι ξένοι για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα; Τι θα πουν οι ξένοι για τα σκάνδαλα, τις απευθείας αναθέσεις και τις υποκλοπές; Τι θα πουν οι ξένοι για τα pushbacks και τις συνθήκες διαβίωσης στα camps; Τι θα πουν οι ξένοι για τα φορολογικά προνόμια; Τι θα πουν οι ξένοι για την Εύα Καϊλή; Τι θα πουν οι ξένοι για τη λίστα Πέτσα; Τι θα πουν οι ξένοι για τη δολοφονία Καραϊβάζ και την ελευθεροτυπία;

Όλα αυτά έχουν γίνει πρωτοσέλιδα στους New York Times, στο politico, στον Guardian, στον Spiegel, στους Financial Times, στη Reppublica κ.α. Είτε στο φως της ημέρας είτε στο ημίφως των σκοτεινών διαδρόμων συνεννόησης, οι παράγοντες του Μαξίμου έχουν απειλήσει και έχουν επιχειρήσει να «συνετίσουν» τα διεθνή ΜΜΕ με στόχο να αλλάξουν όσα βαριά έγραψαν για την κυβερνητική πολιτική. Πάντα κατόπιν εορτής. Πρωτύτερα δεν βγήκε κανείς να διαμαρτυρηθεί «τι θα πουν οι ξένοι;». Απλώς όλοι ήταν απασχολημένοι στο χειροκρότημα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία: Άκρως ανησυχητική προειδοποίηση για τσουνάμι από τις Ιταλικές αρχές

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία: Άκρως ανησυχητική προειδοποίηση για τσουνάμι από τις Ιταλικές αρχές

Μετά τον ισχυρό σεισμό, η ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας…

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Που θα σημειωθεί παγετός, χιονοπτώσεις - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»