Newsroom

Αντώνης Ρηγόπουλος, Δανάη - Κισκήρα Μπαρτσώκα

Τι θα γίνει με τον Γιάννη Λαγό και την ασυλία του

Ένα βασικό ερώτημα που γεννήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, ηταν το τι μέλλει γενέσθαι με τον ακόμα ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. 

4485826

Ο καταδικασμένος πια για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και μέλος της Ευρωβουλής μπορεί για την ώρα να χαίρει ασυλίας αλλά η άρση της αναμένεται να έρθει πολύ σύντομα στην περίπτωση που η ποινή που του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση. 

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ο οποίος το προωθεί στην ειδική επιτροπή προς εξέταση.

Μετά ακολουθεί ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

Αμετανόητος ο Λαγός: «Χαίρομαι που σας πολεμάω»

Ο Γιάννης Λαγός μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη ως «τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος». 

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter: «Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη.τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος. Χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Συνεχίζω πιο αποφασισμένος»