Newsroom

Newsroom

Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση της AstraZeneca αν ανασταλεί ο εμβολιασμός

Ανησυχία και ερωτηματικά έχουν προκληθεί στους πολίτες μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

astrazeneca 3

Όσον αφορά στην ανησυχία σε όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αν θα μπορούσαν να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο, ο γιατρός ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ήταν καθυσηχαστικός καθώς σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η αποτελεσματικότητα μεταξύ δύο διαφορετικών εμβολίων είναι μεγαλύτερη, όχι μικρότερη. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος».

Τόσο ο Γ. Παυλάκης όσο και η Αθηνά Λινού σε πρωινές δηλώσεις τους στα κανάλια τόνισαν πως το ποσοστό των θρομβώσεων είναι πολύ μικρό. 

Για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca σε περίπτωση που ανασταλεί, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, υποστήριξε ο Γιώργος Παυλάκης αν στην δεύτερη δόση χρησιμοποιήσουν άλλο εμβόλιο. «Σε περίπτωση που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο με την συγκεκριμένη εταιρεία, δεν θα τρέχει τίποτα. Θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο από άλλη», τόνισε ο ερευνητής. «Η αποτελεσματικότητα μεταξύ δύο διαφορετικών εμβολίων είναι μεγαλύτερη και όχι μικρότερη σύμφωνα με μελέτες της Βρετανίας. Το ίδιο κάνει ουσιαστικά και το Sputnik. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος».

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, τόνισε πως «αν υπήρχε θέμα, τότε η Αγγλία θα είχε τεράστιο πρόβλημα γιατί έχει κάνει 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει μια μελέτη. Ισως υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να το δούμε σωστά και όχι βιαστικά. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι πολύ λίγα σε ποσοστό», ανέφερε.

 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.