Τι θα ακούσουμε στις μουσικές σκηνές της Αθήνας; – Οι δικές μας προτάσεις για έξοδο

Μετά από δύο χειμώνες σιωπής οι μουσικές σκηνές της πόλης είναι έτοιμες να γεμίσουν ξανά με τις φωνές και τα τραγούδια μας. 

stauros

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη «ανοίγουν» τον Σταυρό του Νότου

Τα Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 6 και 13 Νοεμβρίου, μετά από μια μεγάλη περίοδο παύσης, οι δυο καλλιτέχνες συναντώνται& ξανά στη μουσική σκηνή της πόλης.
Περίπου δύο χρόνια μετά τις αρχικώς προγραμματισμένες και αναβληθείσες λόγω Covid παραστάσεις τους στον ίδιο χώρο, οι δύο καλλιτέχνες για πρώτη φορά σμίγουν τις φωνές και τα τραγούδια τους μια ανάσα από τον κόσμο, παρουσιάζοντας μια μουσική συνεύρεση που ενώνει το Βορρά με το Νότο, τη Θεσσαλονίκη με την Κρήτη. Δύο κόσμους με ξεχωριστά χαρακτηριστικά αλλά με κοινό παρονομαστή την αλήθεια και το πάθος στην έκφραση.

Έχοντας έντονη την ανάγκη για επικοινωνία, ενώνουν τις φωνές τους πάνω στη σκηνή, τραγουδώντας ο ένας τα τραγούδια του άλλου, αλλά και όσα έχουν ξεχωρίσει, από το ευρύ ρεπερτόριο στο οποίο κινούνται.  Ένα μουσικό αφήγημα με εναλλαγές, περνώντας από τις ακουστικές μπαλάντες, στην ηλεκτρισμένη ροκ εκφορά, στον ρυθμό και στην ένταση. Από τον αμιγώς «λαϊκό» ή και «ρεμπέτικο» τρόπο του έντεχνου τραγουδιού, μέχρι τις βιωματικές μελωδίες, με έντονο το άρωμα της παράδοσης. Ιδιαίτερα χρωματισμένα από τον Βαλκανικό μας τρόπο. 

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης είναι ένας ερμηνευτής και τραγουδοποιός μοναδικής κοπής, με επιβλητική σκηνική παρουσία, που έχει αφήσει έντονο στίγμα από το ξεκίνημα του με τους ιστορικούς «Νέους Επιβάτες» και κατόπιν με τις προσωπικές δουλειές του και συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές.

Φωνή αισθαντική που έχει αφομοιώσει τόσο τις ροκ επιρροές του όσο και τις ισχυρές καταβολές της παραδοσιακής, ρεμπέτικης και λαϊκής μας μουσικής. Η διάδραση με το κοινό αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των παραστάσεων του. Το διάστημα που μας πέρασε παρουσίασε την τελευταία του δισκογραφική πρόταση με τίτλο «Του Τρελού η Ανάσα» λαμβάνοντας μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Η Γεωργία Νταγάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα καλλιτέχνις που κατόρθωσε με ένα παραδοσιακό όργανο, όπως είναι η κρητική λύρα, να καταξιωθεί καλλιτεχνικά σε διεθνές επίπεδο. Με τη δεξιοτεχνία της και την δυναμική παρουσία συμμετείχε σε διεθνείς παραγωγές συνεργαζόμενη με τον Eric Burdon, τους Gordon Gano & Violent Femmes και τον Goran Bregovic, ντύνοντας με ελληνικό χρώμα μεγάλα τραγούδια της rock, τόσο σε live εμφανίσεις όσο και στη δισκογραφία τους. Τον Μάρτιο του 2021 παρουσίασε τον τρίτο προσωπικό δίσκο με τίτλο «Pathos» στο οποίο προλαμβάνονται τραγούδια από προσωπικές νέες συνθέσεις αλλά και παλαιότερες διασκευασμένες επανεκτελέσεις.

Info

Σταυρός του Νότου

Κεντρική Σκηνή

Θαρύπου 37, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0922 6975

30 Οκτωβρίου – 6 & 13 Νοεμβρίου

Εισιτήριο Θέασης: 14€

Ώρα Έναρξη: 22.30

Ώρα Προσέλευσης: 21.30

Ο Σταμάτης Κραουνάκης δίνει “Ραντεβού στο Άλσος”

Πάμε Άλσος χειμερινό στη στρογγυλή σάλα με τον στρογγυλό εξώστη που ‘χει γλεντήσει η Αθήνα χρόνια πολλά. Έχουμε και πολυέλαιο και αμπαζούρ μεγάλα και σπιτικό mood. Δύο πιάνα, κόντρα μπάσο, βιολοντσέλο, μπουζούκια, βιολί λαϊκό και τραγουδισταράδες πρώτης γραμμής. Δουλεύουμε τέσσερις μέρες τη βδομάδα. Έχει ποτά και τσιμπολόγημα. Αισθήματα, αγάπες και πανέμορφα λαϊκά συλλογικής συνδεσιμότητας δεκαετιών… Μια οικογένεια. Μικροί μεγάλοι μαζί!

Εκλεκτοί καλεσμένοι χωρίς προειδοποίηση.

Υπογράφω εγκαρδίως ο ίδιος, Σταμάτης Κραουνάκης.

Για τον επικείμενο χειμώνα που θα τον τρελάνουμε. Κρατήστε θέσεις τραπεζάκια και κουρντίστε όρεξη. Πάμε παρέα.

Υ.Γ.: Παρακαλούμε πολύ να έχετε εμβολιαστεί να μην έχουμε θέματα. Λατρεία.

INFO:

Από 30 Οκτωβρίου, Σάββατο, Δευτέρα, Τετάρτη στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00, Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα

Ο Σπύρος Γραμμένος στον Ορφέα

Ο Σπύρος Γραμμένος βάζει σε μία σειρά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που έχει ζηλέψει και τα παρουσιάζει στην μουσική σκηνή του Ορφέα, στη Φωκίωνος Νέγρη. Ο Σπύρος Γραμμένος βάζει σε μία σειρά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που έχει ζηλέψει και τα παρουσιάζει στην μουσική σκηνή του Ορφέα, στην Φωκίωνος Νέγρη.

Κάθε Σάββατο Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, θα περνάει και κάποιος ακόμη απ’ την σκηνή.

Συνεργάτες, φίλοι, συμπαθείς, αντιπαθείς, ακόμη και υποχρεώσεις, θα κάνουν την κάθε βραδιά διαφορετική.

Αυτό θα είναι και το στοίχημα.

Κανονίστε με την παρέα σας ή και μόνο με τον εαυτό σας, κλείστε τη θέση σας και ελάτε να σας δείξουμε που μπορεί να μας βγάλει ένα Σαββατόβραδο παρέα με τον «Κουκουλοφόρο», την «Ενενηντάρα TDK», τον «Αθλητικό τύπο», την «Μιρέλα» και τους μυστηριώδεις καλεσμένους μας!

Από 16 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, μέχρι το επόμενο lockdown.

INFO: 

Μουσική σκηνή Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας στο Christmas Theater

Με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής, ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater για μια σειρά συναυλιών με ωραίες παρέες και ανεξάντλητες ιδέες.

Προσκαλεί φίλους από το χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τους οποίους συναντιέται εντός κι εκτός σκηνής. Είναι οι ταλαντούχοι τραγουδοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί που αγαπάει και θαυμάζει και του αρέσει να τραγουδάει παρέα.

Μαζί τους και με οδηγό τραγούδια, γνωστά και ανείπωτα, ο Γιώργος Νταλάρας επιδιώκει να μεταμορφώσει το κοινό της κάθε βραδιάς στο Christmas Theater, σε μια ωραία παρέα.

Είναι ωραία να είμαστε παρέα.

Γιατί «οι παρέες γράφουν ιστορία».

Γιατί όταν μοιραζόμαστε την κοινή μας αγάπη για τα ίδια τραγούδια, ανακαλύπτουμε τον κώδικα του μαζί, της παρέας, της ομάδας, και πορευόμαστε με σεβασμό σε κοινές αξίες.

Πρώτος καλεσμένος ο Γιάννης Κότσιρας. Ένας ταξιδευτής του κόσμου µε πλήθος συνεργασιών που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό αλλά και µε ματιά «προσωπική» που φέρνει το νέο. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές φωνές των τελευταίων δεκαετιών στο ελληνικό τραγούδι. Από το 1996 έως σήμερα, ο Γιάννης Κότσιρας κατέχει περίοπτη θέση στη σύγχρονη μουσική δημιουργία και με σεμνότητα, καθαρότητα και γνησιότητα χαράζει την σπουδαία πορεία του.

Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Νταλάρας

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Κουμπιός

INFO:

22 Νοεμβρίου 2021

20:30

Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Βεϊκου 137, Γαλάτσι

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό