Τι συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

5926f1881dc5240b0e8b4613

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και τη συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και τη σημασία που αποδίδει στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Οι δυο πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Αλβανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπογράμμισαν ότι οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι στρατηγικής φύσης και σημασίας. Συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην πρωτοβουλία των δυο υπουργών Εξωτερικών για το μηχανισμό εντατικών διαβουλεύσεων για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στάθηκαν επίσης στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για τη κοινωνική ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα. Οι πρωθυπουργοί επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να ενισχύσουν το διάλογο μεταξύ των δυο χωρών.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…