Newsroom

Newsroom

Τι συζητήθηκε στο πανευρωπαϊκό συνέδριο των Μασόνων που έγινε στη Ρουμανία

Το 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κανονικών Μεγάλων Στοών της Ευρώπης έγινε στο Βουκουρέστι από 8-10 Ιουνίου 2017 υπό την προεδρία του Μεγάλου Διδασκάλου της Ρουμανίας, Ράντου Μπαλανέσκου.

5948dead1dc52427098b4859

Παρέστησαν 70 αντιπρόσωποι από 39 χώρες ανάμεσα στις οποίες ήταν η Αγγλία, η Σκωτία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σερβία, η Σλοβακία, το Αζερμπαιτζάν, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μονακό, η Αλβανία, η Μολδαβία και παρατηρητές από τις ΗΠΑ. Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος αντιπροσώπευσαν ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κωνσταντίνος Πολίτης και ο επίτιμος Μεγάλος Διδάσκαλος Γεώργιος Βασιλογεώργης.

Το συνέδριο απασχόλησαν θέματα στενότερης επαφής, σύσφιξης των δεσμών ανάμεσα στις ανεξάρτητες και αυτόνομες Μεγάλες Στοές της Ευρώπης, της ανταλλαγής πληροφοριών για τους τέκτονες που ταξιδεύουν ή μετακινούνται σε αυτές και ακολουθούν το τεκτονικό έθιμο της αλληλοεπισκεψιμότητας και της συστηματοποίησης του φιλανθρωπικού έργου.

Αναλύθηκαν οι δυνατότητες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών και ιδίως του διαδικτύου για τον ντεκτονισμό και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους. Το συνέδριο έληξε με επίσημο δείπνο στο ιστορικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανία όπου μίλησε ο επίτιμος Διοικητής της Τράπεζας.

Ιδιαίτερο θέμα συζητήσεως αποτέλεσαν τεκτονικά ερωτήματα και διευκρινήσεις για τα τυπικά και τις τελετουργίες από τις νέες Μεγάλες Στοές, που προέκυψαν ή επανασυστήθηκαν μετά την αποκατάσταση των ελευθεριών στην Ανατολική Ευρώπη για την εν γένει δραστηριοποίηση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, οι αντιπρόσωποι της οποίας κατέθεσαν την πλούσια εμπειρία τους.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…