Τι συνδέει τον Μητσοτάκη με την αμαρτωλή McKinsey – To εμβληματικό Last week Tonight «κρέμασε» τον πρωθυπουργό (video)

Αφιέρωμα στο αμαρτωλό παρελθόν της εταιρείας McKinsey είχε η δημοφιλής σατιρική εκπομπή του HBO «Last Week Tonight with John Oliver».

μιτσοτακης

Αφιέρωμα στο αμαρτωλό παρελθόν της εταιρείας McKinsey είχε η επιχειρηματική σατιρική εκπομπή του HBO «Last Week Tonight with John Oliver» και κατά τη διάρκεια αυτής υπήρχε και αναφορά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, το… αφιέρωμα ξεκίνησε αναφέροντας τις «σκοτεινές» τακτικές της εταιρείας όπως για παράδειγμα τις περίεργες ερωτήσεις που έκανε στους εργαζόμενους που ήθελαν να δουλέψουν σε αυτή, έως την απόλυτη εχεμύθεια που κρατάει, καθώς κανείς εξωτερικός παράγοντας δεν γνωρίζει πολλά για αυτή.

Μέσα στο εκπληκτικό 25λεπτο βίντεο μάλιστα αναφέρονται και αρκετά απ’ τα σκάνδαλα της εταιρείας, όπως οι περίεργες σχέσεις του ομίλου με τη Σαουδική Αραβια, η παράλογη υπερκοστολόγηση στις υπηρεσίες της (όπως για παράδειγμα το σκάνδαλο Μακρόν και τη γαλλική κυβέρνηση πέρσι) και οι συνεργασίες της με άλλες μεγάλες εταιρείες.

Όπως σε κάθε επεισόδιο της, έτσι και σε αυτό, η εκπομπή έφτιαξε ένα σκετσάκι το οποίο ουσιαστικά «δείχνει» το πώς είναι η McKinsey από μέσα.

Σε κάποιο σημείο αυτού μάλιστα έχουν βάλει σε έναν τοίχο άτομα που έχουν εργαστεί σε αυτή και όπως αναφέρει «πρέπει να σου πουν ότι είσαι ξεχωριστός, αλλιώς θα πεθάνεις», με το τελευταίο να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το παράδοξο στο παραπάνω φυσικά είναι ότι αν δει κανείς το βιογραφικό του προέδρου της ΝΔ ο ίδιος καμαρώνει που υπήρξε μέλος της εταιρείας αυτής, έχοντας το μάλιστα στο βιογραφικό του. Μπορεί ο καθένας μάλιστα να το επιβεβαιώσει αυτό με ένα απλό Google Search το όνομα του πρωθυπουργού και αυτό της Mckinsey.

Και εμάς μας κάνει τρομερή εντύπωση πώς ένας τόσο άριστος άνθρωπος έχει σαν παράσημο την εργασία σε μια εταιρεία που έχει εμπλακεί σε αρκετά σκάνδαλα με ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ και καταλήγει μάλιστα να γίνει επεισόδιο σε σατιρική εκπομπή στο ΗΒΟ;

Επίσης εκτός ότι δεν το κρύβει ότι δούλεψε σε αυτή, αν ψάξει κανείς στον ξένο τύπο υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά το 2019, όταν και είχε εκλεγεί η ΝΔ, το Bloomberg είχε αναφέρει τα εξής: « Πρώην σύμβουλος της McKinsey & Co., ο Μητσοτάκης παρέδωσε σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έναν μπλε φάκελο με όλες τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, αλλιώς θα τους απομακρύνει από τα καθήκοντά τους. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες -από το “βουνό” του χρέους μέχρι τη βαθιά φτώχεια- όμως οι επενδυτές επιστρέφουν στην Αθήνα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών εμφανίζει κέρδη σχεδόν 50% φέτος, οδεύοντας προς τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο.

Καταγραφή 86

Για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Μια δόση management consultant ουδετερότητας είναι πιο εύκολο να “πουληθεί” στους επενδυτές. Και τώρα είναι στο χέρι του Μητσοτάκη να μετατρέψει τη μέθοδο McKinsey σε κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια για τον ελληνικό λαό».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Last Week Tonight with John Oliver»

 

Γαϊτάνος: Ακραίες ατάκες για Eurovision – «Βλέπεις άγριες φάτσες, μαγείες, κέρατα… δαιμονική κατάσταση» (video)

Γαϊτάνος

Γαϊτάνος: Ακραίες ατάκες για Eurovision – «Βλέπεις άγριες φάτσες, μαγείες, κέρατα… δαιμονική κατάσταση» (video)

«Στη Eurovision υπάρχει πολύ δαιμονική κατάσταση», σημείωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος

«Επεισόδιο» με συγκρατούμενο του είχε ο Απόστολος Λύτρας: «Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι» (video)

ΕΚ - Λυτρας

«Επεισόδιο» με συγκρατούμενο του είχε ο Απόστολος Λύτρας: «Οι αρσενικοί δεν συμπεριφέρονται έτσι» (video)

Προβλήματα αντιμετωπίζει ο γνωστός ποινικολόγος στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Άρειο Πάγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον απόηχο της επίσκεψης του εισαγγελέα στην ΕΥΠ

syriza mm3

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Άρειο Πάγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον απόηχο της επίσκεψης του εισαγγελέα στην ΕΥΠ

«Τώρα, δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ανακάλυψε ο Άρειος Πάγος ότι…

Φωτιά στην Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες από το Καζακστάν και συνέλαβαν το πλήρωμα (video)

περσεφονη

Φωτιά στην Ύδρα: Άφησαν τους ολιγάρχες από το Καζακστάν και συνέλαβαν το πλήρωμα (video)

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τους υπεύθυνος για την φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα…