Τι συμβαίνει στα δικαστήρια της Πάτρας;

Τou Μάκη Νοδάρου 

Τou Μάκη Νοδάρου 

Σοβαρά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται για τις αποφάσεις των δικαστηρίων της Πάτρας, μετά την νέα προκλητική – όπως καταγγέλλεται – αθώωση για δεκατρείς συνολικά αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κρατικούς υπαλλήλους της Ηλείας από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και τα συντριπτικά στοιχεία. Η υπόθεση έχει να κάνει με το θέμα της παράνομης μετακύλισης προστίμων ιδιωτών στον δήμο της Ζαχάρως, για τις παράνομες παραλιακές καντίνες στον «αμαρτωλό» δήμο.

Το δικαστήριο μετά από 13 συνολικά συνεδριάσεις, κήρυξε αθώους τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους  στην υπόθεση, μετατρέποντας για ορισμένους τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμελήματα! Τα οποία ωστόσο στην συνέχεια παραγράφηκαν (!) καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε παρέλθει η πενταετία, ενώ για άλλους θεώρησε ότι δεν είχαν συμμετοχή στην υπόθεση. Και αυτό παρά την εισαγγελική πρόταση περί καταδίκης του έκπτωτου δήμαρχου της Ζαχάρως Παντάζη Χρονόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου του.

Είχαν αναβάλει την δίκη 2 χρόνια!

Το πλέον απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι αυτή είχε εισαχθεί να εκδικαστεί στις 7.12.2011 αλλά οι δικαστές της Πάτρας την ανέβαλαν για δύο χρόνια(!) και την προσδιόρισαν εκ νέου για τις 25.11.2013 όπου τελικά διαπιστώθηκε ότι τα πλημελείμματα είχαν παραγραφεί! Τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν παραπεμφθεί  να δικαστούν για δεκατέσσερις συνολικά πράξεις σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε εξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ: www.apokalypseis.com

 

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...