Newsroom

Newsroom

Τι συμβαίνει με τον Έλληνα ύπαρχο του Norman Atlantic;

Έλληνας ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο δεύτερος τη τάξει αξιωματικός του Norman Atlantic και το όνομα αυτού είναι Παύλος Φαντάκης…

Έλληνας ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο δεύτερος τη τάξει αξιωματικός του Norman Atlantic και το όνομα αυτού είναι Παύλος Φαντάκης (φώτο). Σύμφωνα με κρητικά μέσα ενημέρωσης, ο συγκεκριμένος αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού τοποθετήθηκε από την ΑΝΕΚ στο Norman Atlantic ως ο καπετάνιος από τη δική της μεριά. Ο κ. Φαντάκης αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προς ελληνικό λιμάνι από το Πρίντεζι όπου μεταφέρθηκε ως διασωθείς.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τη σύζυγο του κου. Φαντάκη η οποία αρκέστηκε να επιβεβαιώνει πως ο σύζυγός της ήταν μέλος του πληρώματος και μας είπε πως «είναι καλύτερα να μιλήσει το πλήρωμα». Η σύζυγος Φαντάκη μας είπε πως δεν έχει καταστεί δυνατό να επικοινωνήσει με τον άνδρα της και πως ενημερώθηκε για τη διάσωσή του από την ΑΝΕΚ. 

Επικοινωνήσαμε τόσο με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και με την εταιρεία για να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία και να ρωτήσουμε γιατί δεν αξιοποιήθηκε ο Έλληνας ύπαρχος κατά τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς οπότε κι επικράτησε εγκληματική ασυνεννοησία. Το γραφείο Τύπου του υπουργείου μας είπε πως δεν είναι αρμόδιο να μας απαντήσει ενώ από την ΑΝΕΚ μας παρέπεμψαν μετά από μίνι συσκέψεις του τηλεφωνητή με τον προϊστάμενό του στο τμήμα Πληρωμάτων όπου δεν απάντησε ποτέ κανείς.

Ακόμα κι αν δεχτούμε πως οι ελληνικές αρχές δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τον Παύλο Φαντάκη τις πρώτες κρίσιμες ώρες του συμβάντος, αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχει τόση μυστικότητα γύρω από το γεγονός πως υπήρχε Έλληνας ύπαρχος πάνω στο Norman Atlantic. Την καχυποψία μας ενισχύει το γεγονός πως δίπλα στο όνομά του στη λίστα των διασωθέντων από το ιταλικό DURAND DE LA PENNE δεν αναφέρεται πως ήταν μέλος του πληρώματος όπως συμβαίνει με τους άλλους εργαζόμενους στο πλοίο: 

Οι Έλληνες που διασώθηκαν από το DURAND DE LA PENNE: DOUVOS CHRISTOS, KAKIOS ALEX., PATAKIAS IOANNIS, GIANNATOS CHRISTOS, BALAMPANIS IO. (πλήρωμα), BALAFOUTIS KONSTAN., MARGARITOPOULOS ACHILL., SARANTIS GEORGIOS, KADAS NIKOLAOS, LAIOS CHRISTOS (πλήρωμα), STAMOS IOANNIS, FANTAKIS PAULOS, KERAMITZIS VA. (πλήρωμα), SOTIROPOULOS DIMOST.

Το koutipandoras.gr παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θα σας ενημερώνει για ό, τι νεότερο μιας και ο Έλληνας ύπαρχος ενδέχεται να έχει να πει πολλά για το τι έγινε στο Norman Atlantic τις ώρες μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης. 

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα arxipelagos.com

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…