Newsroom

Newsroom

Τι συμφώνησαν στην τηλεδιάσκεψη

Δυόμιση ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.Στόχος ήταν να γίνει η απαραίτητη τεχνική προετοιμασία για την…

eurogroupΔυόμιση ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.Στόχος ήταν να γίνει η απαραίτητη τεχνική προετοιμασία για την συνάντηση της Δευτέρας.
Το Γαλλικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στην κατεύθυνση της μείωσης του ελληνικού κρατικού χρέους, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, προσκείμενη στη διαπραγμάτευση.
Ανέφερε επίσης ότι οι 17 υπουργοί συμφώνησαν, σήμερα, να μειωθούν τα επιτόκια στα υφιστάμενα διμερή δάνεια προς την Αθήνα της φάσης του πρώτου “μνημονίου”, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν στο νέο επιτόκιο.
Εντωμεταξύ αισιόδοξο εμφανίστηκε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στην συνάντηση. Ερωτηθείς για το εάν είμαστε κοντά σε απόφαση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αλίμονο εάν δεν ήμασταν κοντά σε απόφαση, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα».
Νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο ναυάγιο στο Eurogroup της Δευτέρας, άφησε κοινοτική πηγή από τις Βρυξέλλες.