Τι συμβαίνει τελικά με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους; – Κούρδος αξιωματούχος δηλώνει ότι ζει

Είναι ζωντανός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ή όχι;

Πρόκειται για ένα ερώτημα το οποίο συνεχίζει να μην έχει σαφή απάντηση αφού μπορεί το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος να επιβεβαίωσε το θάνατο του αρχηγού του, ωστόσο υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος των υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσε σήμερα ότι είναι κατά 99% βέβαιος ότι ο αλ Μπαγκντάντι είναι ζωντανός.

Μάλιστα, ο Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ότι βρίσκεται σε μια περιοχή νότια της Ράκας στη Συρία, παρά τη φημολογία ότι έχει σκοτωθεί.

Ο Λαχούρ Ταλαμπανί δήλωσε επίσης στο Reuters ότι μετά την ήττα του το Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει ένα αντάρτικο και θα μοιάζει με την αλ Κάιντα «υπό την επήρεια στεροειδών».

Οι μελλοντικοί επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι θα είναι αξιωματούχοι που υπηρέτησαν υπό τον Σαντάμ Χουσέιν, οι άνδρες δηλαδή που φέρονται να κατέστρωσαν τη στρατηγική της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε το θάνατο του αρχηγού του

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Ισλαμικό Κράτος σε σύντομη ανακοίνωσή του παραδέχεται ότι ο ιδρυτής του χαλιφάτου είναι νεκρός και ανακοίνωσε το νέο του Χαλίφη, χωρίς ωστόσο το κάνει γνωστό το όνομά του.

Επίσης, τον περασμένο μήνα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ο αλ Μπαγκντάντι είχε πιθανότατα σκοτωθεί από αεροπορική επίθεση που είχε εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον θέσης τζιχαντιστών στο νότιο προάστιο της Ράκκας, στα τέλη Μαΐου.

Ο Αλ Μπαγκντάντι είχε πρωτοεμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά το 2014, όταν και ανακοίνωνε τη σύσταση του χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή. Έκτοτε, αρκετές φορές τα μέσα ενημέρωση ανέφεραν πως πιθανότατα είχε σκοτωθεί σε κάποια επιδρομή, ωστόσο, ποτέ δεν το είχε επιβεβαιώσει το χαλιφάτο. 

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Ηλεκτρικό ρεύμα χτύπησε έναν άνδρα στα μαγειρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το