Newsroom

Newsroom

Τι συμβαίνει στη Σαγκάη; Το lockdown προκαλεί ανατριχιαστικές κραυγές απελπισίας από τα μπαλκόνια και πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ (video)

Η Σαγκάη βρίσκεται σε lockdown από την 1η Απριλίου - Τα video αποτυπώνουν τις σκηνές χάους και απελπισίας που επικρατούν στην πόλη 

sangkai

Σοκαριστικά είναι τα video από την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας όπου μετά το πολύ σκληρό lockdown οι κάτοικοι φαίνεται να έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της απόγνωσης. Οι δραματικές εικόνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, αποτυπώνουν τις σκηνές χάους και απελπισίας που επικρατούν στην πόλη, καθώς οι πολίτες φέρεται να ξεμένουν από τρόφιμα, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στο παρακάτω video ακούγονται ανατριχιαστικές κραυγές από τους πολίτες της Σαγκάης, μιας πόλη 26 εκατομμυρίων κατοίκων στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, που αποτελεί σημαντικό χρηματοοικονομικό κόμβο και φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Η Σαγκάη βρίσκεται σε lockdown από την 1η Απριλίου. Το ένα τρίτο της πόλης στα ανατολικά είναι σε lockdown από τις 28 Μαρτίου καθώς η Σαγκάη ανέφερε 25.000 μολύνσεις την Κυριακή, σε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ.

 Η κατάσταση έχει μεγάλο αντίκτυπο και στους επαγγελματίες υγείας. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Twitter δείχνει έναν γιατρό να βγαίνει εσπευσμένα από μια μονάδα απομόνωσης, τον οποίο μεταφέρουν ασθενείς, αφού κατέρρευσε ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του.

Το κλίμα απόγνωσης έχει γενικευτεί και η οργή έχει κυριεύσει τους κατοίκους που λεηλατούν καταστήματα τροφίμων.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…