Υπόθεση-θρίλερ στην Πάτρα: Βρέθηκε η ουσία τροπονίνη στην Τζωρτζίνα (Video)

Οι αυξημένες τιμές ενζύμου λίγα 24ωρα πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας -  Αποκλείστηκε ο θάνατος των τριών παιδιών από παθολογικά αίτια - «Η αστυνομία δεν κωλυσιεργεί, πάει βήμα βήμα»

patra 696x395 1

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας: Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στις “Αλήθειες με τη Ζήνα” –  Εν΄ αναμονή του πορίσματος του ιατροδικαστή για την Τζωρτζίνα – Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της άτυχης 9χρονης, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Η ουσία αυτή, είναι η τροπονίνη, σύμφωνα με πληροφορίες από το star.  Η τιμή της ουσίας αυτή ήταν πολύ πιο υψηλή από τις προβλεπόμενες φυσιολογικές τιμές, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Μάλιστα η «τροπονίνη» – ουσία της καρδιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπρεπε να ήταν στον οργανισμό του παιδιού έως 15 και εμφανίζεται στο…418!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Να σημειωθεί ότι τους δικούς του φόβους εξέφρασε χθες ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας μιλώντας χθες Τρίτη (29/03) στο MEGA.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών ( τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T ) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

Η τροπονίνη συνδέεται με την πρωτεΐνη τροπομυοσίνη και βρίσκεται στην αυλάκωση μεταξύ των νηματίων ακτίνης στον μυϊκό ιστό. Σε χαλαρό μυ, η τροπομυοσίνη μπλοκάρει τη θέση προσκόλλησης για τη γέφυρα μυοσίνης, αποτρέποντας έτσι τη συστολή. Όταν το μυϊκό κύτταρο διεγείρεται να συστέλλεται από ένα δυναμικό δράσης, τα κανάλια ασβεστίου ανοίγουν στη σαρκοπλασματική μεμβράνη και απελευθερώνουν ασβέστιο στο σαρκοπλάσμα. Τμήμα από αυτό το ασβέστιο προσκολλάται στην τροπονίνη, η οποία την προκαλεί αλλαγή στο σχήμα, εκθέτοντας θέσεις δέσμευσης για μυοσίνη (ενεργές θέσεις) στα νημάτια ακτίνης. Η δέσμευση της μυοσίνης στην ακτίνη προκαλεί σχηματισμό διασταυρούμενης γέφυρας και αρχίζει η συστολή του μυός.

Η τροπονίνη βρίσκεται τόσο στους σκελετικούς μυς όσο και στον καρδιακό μυ, αλλά οι συγκεκριμένες εκδοχές της τροπονίνης διαφέρουν μεταξύ των τύπων μυών. Η κύρια διαφορά είναι ότι η υπομονάδα TnC της τροπονίνης στον σκελετικό μυ έχει τέσσερις θέσεις δέσμευσης ιόντων ασβεστίου, ενώ στον καρδιακό μυ υπάρχουν μόνο τρεις. Η πραγματική ποσότητα ασβεστίου που συνδέεται με την τροπονίνη δεν έχει καθοριστεί οριστικά.

Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς

Συγκεκριμένα, τόνισε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

Δεν προκύπτει κανένα γονιδιακό πρόβλημα των τριών παιδιών

Tα τελευταία γεγονότα που έρχονται να προστεθούν στο “παζλ”, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Mega, είναι η απόκλειση του ενδεχομένου τα τρία παιδιά να κληρονόμησαν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, που να μπορεί να εξηγεί τον θάνατό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά έγινε σχετική έρευνα για κληρονομικά προβλήματα και σύνδρομα καρδιολογικού τύπου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι.

Τη “σκυτάλη” πήρε στη συνέχεια το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, η έρευνα του οποίου επαλήθευσε αυτή του Ωνάσειου, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο

 Αποκλείστηκε ο θάνατος των τριών παιδιών από παθολογικά αίτια λέει ο Λέων

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδκαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση, αλλά και για τις αναρτήσεις του στα social media και τις αναφορές περί πνιγμού.

Όπως ανέφερε αρχικά: «Στα περιστατικά ασφκυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραύματα, γιατί τα παιδιά είναι «μικρόσωμα» σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου»

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεγχθεί για να αλλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα, για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

«Είναι σημαντικό να δούμε τί λένε οι ιατροδικαστές. Οι ιατροδικαστές βγάζουν την αιτία θανάτου και εάν είναι από παθολογικά αίτια, η αστυνομία παίρνει 2-3 καταθέσεις από τους γονείς και από τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του θανάτου και μετά εάν δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στο έγκλημα, κλείνει η υπόθεση. Αυτό έγινε στα 2 πρώτα περιστατικά. Η αστυνομία δεν κωλυσιεργεί, πάει βήμα βήμα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» οι οποίες όπως λέει βασίζονται σε αξιόπιστη πηγή, οι ιστολογικές Εξετάσεις της Τζωρτζίνας θα δείχνουν «παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα», ενώ σε ότι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Έκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών «πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό» για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6μηνης Ιριδας.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό