Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου – Τα 5 βασικά νέα μηνύματα

«Αυτήν την αντιπολίτευση υπερασπίζεται η Έφη Αχτσιόγλου, αυτήν την κυβέρνηση επιδιώκει»

5929868

Άνοιξε και επίσημα την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ο χορός των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με την Έφη Αχτσιόγλου να κόβει πρώτη το νήμα και να θέτει εαυτόν στη κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου.

Μετά και την πρώτη επίσημη ανακοίνωση, ένας πρώτος απολογισμός δείχνει ότι η διαδικασία για την ανανέωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, κυλάει ομαλά και χωρίς «παραφωνίες».

Σ’ αυτό το πλαίσιο αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ανακοινώνει τις προθέσεις του την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, και τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη να επιλέγουν – άνευ απροόπτου – την Κεντρική Επιτροπή για να προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Μέχρι στιγμής οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την Προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους και παραμένει ανοιχτό το ερώτημα σχετικά με την πολιτική πλατφόρμα την οποία θα επιλέξουν για να πλαισιώσουν την υποψηφιότητά τους.

Αναμονή τέλος, όμως, σε ότι αφορά την κυρία Αχτσιόγλου δεδομένου ότι βρέθηκε στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών και ανακοίνωσε με επίσημο τρόπο ένα βασικό πλαίσιο της πολιτικής πλατφόρμας που θα εξειδικεύσει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα 5 μηνύματα

Αρχικά, η κυρία Αχτσιόγλου φάνηκε ότι επέλεξε να αποτελέσει μια υποψηφιότητα που θα κινηθεί με όρους «εξωστρέφειας», έχοντας, επιπλέον, τα «μάτια» της στραμμένα στην μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση, αυτής του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε ότι η υποψηφιότητά της «αφορά την Ελλάδα, αφορά την κοινωνία». Υπ’ αυτήν την έννοια, πηγές από το περιβάλλον της νέας υποψήφιας  σχολίασαν με έμφαση ότι η «εκλογή της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ένα κλειστό εσωκομματικό παίγνιο μηχανισμών και τάσεων».

Μάλιστα, η κυρία Αχτσιόγλου φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τις εσωκομματικές εκλογές ως μια «ανοιχτή κοινωνική διαδικασία για το μέλλον της χώρας». «Είναι μια διαδικασία στην οποία τον αποφασιστικό λόγο έχουν οι ίδιοι οι πολίτες» ανέφεραν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ομιλίας της, επέλεξε να αναφερθεί στην πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα που δεν είναι άλλη από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης από την Αριστερά, αλλά και την κοινωνική και πολιτική διεύρυνση ως διαδικασία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε μαζικό λαϊκό κόμμα που απευθύνεται και εκφράζει τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες.

Συνεργάτες της κυρίας Αχτσιόγλου ανέφεραν ότι η επιλογή που έκανε σε επίπεδο λόγου συμβολίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την επιθυμία της ίδια να αποτελέσει τη συνέχεια αυτής της πολιτικής κληρονομιάς που άφησε ως παρακαταθήκη ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Αν τα δυο μηνύματα που έστειλε θα μπορούσαν να συνοψιστούν στην «εξωστρέφεια» και τη «συνέχεια» της πολιτικής κληρονομιάς του Αλέξη Τσίπρα, το τρίτο μήνυμα, αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της κυρίας Αχτσιόγλου, αφορά στον επιδιωκόμενο σκοπό της «ενότητας», χτίζοντας παράλληλα, μια νέα «παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Χωρίς να υποτιμάται ο πλούτος των επιμέρους καταβολών, πολιτικών παραδόσεων και ευαισθησιών όλων των μελών και στελεχών του» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η κυρία Αχτσιόγλου θα επιχειρήσει να αποτελέσει μια ισχυρή εκπροσώπηση της νέας πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.»

Επιπροσθέτως, ήδη από τις πρώτες της δηλώσεις φάνηκε ότι η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να «βγάλει» από το τραπέζι το δίλημμα αν θα πάει προς το κέντρο ή προς τα αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας  το «δίκιο των πολλών». Στόχος είναι «να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι από το περιβάλλον της πρώην Υπουργού Εργασίας, συμπληρώνοντας ό,τι στόχος του επόμενου διαστήματος είναι: «ένας σύγχρονος και λαϊκός ΣΥΡΙΖΑ»

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…