Newsroom

Newsroom

Τί προτείνει το ΔΝΤ και τί οι Ευρωπαίοι για το ελληνικό χρέος

Έντονες διεργασίες για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους πραγματοποιούνται στο περιθώριο της κοινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και…

peru

Έντονες διεργασίες για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους πραγματοποιούνται στο περιθώριο της κοινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, μολονότι το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

«Οι Έλληνες είναι ο επίσημος συνομιλητής μας, αλλά όχι ο πραγματικός εταίρος στις διαπραγματεύσεις», υποστηρίζει στην εφημερίδα εκπρόσωπος της Ευρωζώνης και παρομοιάζει τις συνομιλίες με διαπραγματεύσεις για θέματα δασμών.

«Το ΔΝΤ ζητεί χρόνους αποπληρωμής τριάντα ετών, ενώ οι Ευρωπαίοι προτείνουν σημαντικά λιγότερο. Στο τέλος, θα συναντηθούμε στη μέση», εκτιμά ο αξιωματούχος στην εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ έχει δώσει εντολή στους ειδικούς του Μηχανισμού να υπολογίσουν ποιους χρόνους αποπληρωμής θεωρεί η Ευρώπη απαραίτητους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι θα παρουσιάσουν και άλλες δυνατότητες, όπως την μεταφορά στην Αθήνα των δισεκατομμυρίων κερδών της ΕΚΤ και εθνικών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα.

Με αυτά τα 7,7 δισεκατομμύρια η Ελλάδα θα μπορούσε κυρίως να πληρώσει τα ακριβά δάνεια του ΔΝΤ, σημειώνει η «Handelsblatt» και τονίζει ότι απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Αναφέρει, πάντως, ότι από την πλευρά της Ευρωζώνης θεωρείται βέβαιο ότι τελικά το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο γ΄ πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…