Τι πραγματικά είπε ο διοικητής του ΟΑΕΕ για τη Βουλγαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύματα σήμερα εμφανίζουν τον διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη να είπε σε πολίτη ότι «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στη Βουλγαρία».

5805efbd1dc5244e208b46e2

Η σχετική φράση αποδόθηκε στον κ. Τσακίρη, από την «Καθημερινή», η οποία σε δημοσίευμά της το οποίο αναπαράχθηκε από τον ηλεκτρονικό Τύπο, αναφέρει ότι αυτή ήταν απάντηση του διοικητή όταν ρωτήθηκε από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία αλλά και τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Τι είπε όμως στην πραγματικότητα ο Δημήτρης Τσακίρης; Ο ίδιος διευκρίνισε αρχικά στην «Καθημερινή» ότι η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, ενώ στη συνέχεια μιλώντας στο ΣΤΑΡ διευκρίνισε:

«Παρερμηνεύτηκαν κάποια πράγματα ή σκόπιμα αποδόθηκαν έτσι. Αναφερθήκαμε απλώς στο γεγονός ότι από 1/1/2017 οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος του προηγούμενου έτους. Κάποιος είπε ότι εξαιτίας των υψηλών εισφορών, κάποιοι αναγκάζονται να αλλάζουν έδρα και να πηγαίνουν στη Βουλγαρία. Τότε εξήγησα ότι αν πάει κανείς στη Βουλγαρία, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην πάρουν σύνταξη. Κι αυτό γιατί, αφού δεν δηλώνουν εισόδημα στην Ελλάδα, δεν θα πληρώνουν και εισφορές, άρα δεν θα μπορούν να πάρουν σύνταξη από την Ελλάδα. Έλεγα λοιπόν ότι αυτή η επιλογή δεν είναι βολική γι’ αυτούς που κάνουν τέτοιες σκέψεις».

Ο κ. Τσακίρης μίλησε παράλληλα και στον ΑΝΤ1 όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «δεν είπα τίποτα για τη Βουλγαρία. Εξηγούσα τι συμβαίνει από 1/1/2017. Εγώ λέω να αποκτήσουμε όλοι φορολογική συνείδηση. Πρέπει να συμφωνήσουμε κάποια στιγμή σ’ αυτό. Αλλιώς να βρουν όλοι τρόπο να μην πληρώνουν φόρους… Η Πολιτεία δεν μπορεί να διαφημίζει τη Βουλγαρία για να πάει κάποιος. Εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι ‘’κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς σύνταξη’’. Να μην πηγαίνει κανένας στη Βουλγαρία. Όχι άλλο μαύρο χρήμα, όχι άλλη φοροδιαφυγή».



Όσα χρέωσε στον Δημήτρη Τσακίρη ο Τύπος πάντως, προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Νίκο Μανιό να δηλώνει: «να πάει εκείνος στη Βουλγαρία» και να προσθέτει ότι «όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική». «Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη​, επέκρινε με έντονο ύφος στα social media, τον διοικητή του ΟΑΕΕ, γράφοντας: «προκλητικός ο Διοικητής ΟΑΕΕ καλεί τους επαγγελματίες να πάνε στη Βουλγαρία. Αριστερός κυνισμός, άγνοια, περιφρόνηση ιδιωτικής οικονομίας»

Τέλος, η βουλευτής του της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε δήλωσή της ζήτησε να «πάρουν το κεφάλι» του Διοικητή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω! Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε να φύγουν στη Βουλγαρία αν δεν μπορούν να πληρώσουν! Είναι σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται για το επιχειρείν, στόχος τους είναι η κοινωνική ισοπέδωση και η μαδουροποίηση της χώρας». 

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…