Newsroom

Newsroom

Τι όπλισε το χέρι του 14χρονου

«Φίλοι, αδέρφια» έγραφε το σημείωμα στο οποίο αναφέρεται και στον φίλο του Τάσο και το είχε αφήσει στο σπίτι του ο 14χρονος δράστης του φονικού στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

575fe9151dc52459478b45dc

Όπως αποκάλυψε ο θείος του θύματος, Χάρης Ζαμπάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», στο σημείωμα ο δράστης έγραψε το δικό του όνομα και το όνομα του Τάσου, συμπληρώνοντας: «φίλοι, αδέλφια».

Ο θείος του θύματος απέκλεισε ο ανιψιός του να παρενοχλούσε τον δράστη και ισχυρίστηκε ότι αυτό αποτελεί υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων του ανήλικου.

«Φαίνεται πως είναι ένα παιδί ψυχικά διαταραγμένο», συμπλήρωσε και επανέλαβε τις μαρτυρίες άλλων ανήλικων ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν σκύλο, επειδή είχε επιτεθεί σε κότες. «Έγινε ένα μεγάλο κακό, υπάρχει οργή, προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμος», πρόσθεσε ο θείος του Τάσου.


Πανούσης: Δεν έχει σχέση ο σχολικός εκφοβισμός με ένα τέτοιο έγκλημα

Μιλώντας στο koutipandoras.gr o καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης τόνισε ότι «δεν έχει καμία σχέση ο σχολικός εκφοβισμός με ένα τέτοιο έγκλημα” και προσθέτει «για να σκοτώσεις έτσι, θέλει μια ψυχική προδιάθεση και μια τεχνική γνώση ,ακόμα και να θες να εκδικηθείς κάποιον- σε αυτές τις ηλικίες- τον σπρώχνεις, τον χτυπάς με μπουνιές, δεν του κόβεις την καρωτίδα». Όπως εξηγεί ο κ. Πανούσης πρέπει να δουν πως φτιάχτηκε ο χαρακτήρας αυτού του παιδιού, τι ήξεραν οι γονείς και οι δάσκαλοι και δεν μιλάγανε .Τέλος ο κ Πανούσης αναφέρει ότι είναι πολύ βασικό τι θα γίνει με την σωφρονιστική του μεταχείριση εξηγώντας ότι «ο νόμος απαγορεύει τον εγκλεισμό» και προσθέτει ότι «αν μπει σε φυλακή θα γίνει χειρότερη η συμπεριφορά του αλλά από την άλλη πλευρά το να κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από ένα τέτοιο έγκλημα είναι κόντρα στο περί δικαίου αίσθημα».


Ωστόσο ο δράστης όπως κατέθεσε τα δυο παιδιά έφυγαν από το αναψυκτήριο του χωριού και κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια τους, όταν ο καβγάς, φούντωσε σε λόγω κάποιων σχολίων του μικρού Τάσου προς τον φίλο του. Ο ανήλικος δράστης κατέθεσε ότι αυτό που τον εξόργισε ήταν κάποια σχόλια για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του και έτσι, όταν έφτασαν έξω από το σπίτι του, με κάποια πρόφαση μπήκε μέσα σε αυτό, πήρε το κουζινομάχαιρο και επέστρεψε δολοφονώντας τον φίλο του.

Τα στοιχεία του ιατροδικαστή

Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν να προηγήθηκε προσπάθεια από το θύμα για να προστατέψει τη ζωή του. Η εξέταση του ιατροδικαστή δείχνει ότι υπήρξε πάλη ανάμεσα στα δυο παιδιά, ενώ πριν ο δράστης τον μαχαιρώσει στο λαιμό και του αφαιρέσει τη ζωή είχε επιχειρήσει να στραγγαλίσει τον φίλο του. Επίσης, κατά την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το 14χρονο θύμα έφερε ακόμη δυο επιπόλαια τραύματα από μαχαίρι σε μάτι και αυχένα.


Ο δράστης έκανε βόλτες με το όπλο

Κάτοικος του χωριού μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του Mega ανέφερε ότι ήταν γνωστό το βίαιο παρελθόν του 14χρονου δράστη, κάνοντας αναφορές για θανατώσεις σκύλων και κουνελιών, ενώ αναφέρθηκε και σε βιαιοπραγίες εναντίον συμμαθητών του, καταγγέλλοντας ότι είχε σπρώξει δυο παιδιά από τα σκάλα με αποτέλεσμα να χτυπήσουν.

Στην εκπομπή Live News, του Etv εντωμεταξύ, η Μ. Τζούτζου ανέφερε ότι ο δράστης είχε χτυπήσει και το δικό της παιδί, σπρώχνοντάς τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια παρεξήγηση. Για το λόγο αυτό η καταγγέλλουσα είχε επισκεφθεί τη διευθύντρια του σχολείου, καθώς το περιστατικό είχε σημειωθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του γυμνασίου που φοιτούσαν.

Τόνισε ακόμη πως η διευθύντρια κάλεσε τον πατέρα του δράστη στο σχολείο για συστάσεις, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό είχε συμβεί πολλές φορές και δηλώνοντας έξω φρενών με όσα ακούει αφού «είχαν πρόβλημα πολλά παιδιά στο σχολείο».

Επίσης αποκάλυψε πως είχαν σκιστεί τα ρούχα του παιδιού της και όταν η μητέρα του καθ’ ομολογίαν δράστη έμαθε για το περιστατικό, αρκέστηκε να πει πως θα αγοράσει μια καινούρια φόρμα για το γιο της, αφήνοντας αιχμές για την αντίδρασή της, αφού «δεν έδωσε καθόλου σημασία».

Ταυτόχρονα η κυρία Τζούτζου όπως η ίδια τονίζει ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου ότι είχαν συμβεί κι άλλα παρόμοια περιστατικά με αλλά παιδιά με αποτέλεσμα πολλοί από τους συμμαθητές να έχουν πρόβλημα με τον 14χρονο δράστη.

Επιπρόσθετα, αποκάλυψε πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε πάρει και αποβολές από το σχολείο με αφορμή την συμπεριφορά του.

Η ίδια κατήγγειλε πως στο παρελθόν είχαν δει τον 14χρονο να κυκλοφορεί κρατώντας όπλο, ενώ η διευθύντρια είχε βρει στην τάξη ακόμη και σκάγια.

Ανθρωποκτονία από πρόθεση η κατηγορία σε βάρος του 14χρονου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του 14χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του. Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/06/2016) ο ανήλικος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 

καθώς ο ποινικός κώδικας προβλέπει για τους ανήλικους κάτω των 15 χρόνων ότι δεν τους επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής κράτησης

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…