Τι θα γίνει με τα κανάλια μετά την απόφαση του ΣτΕ

Στο καθεστώς που ίσχυε πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (που ουσιαστικά ακυρώνεται) επιστρέφουν τα κανάλια μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο 2α του νόμου Παππά.

57aa11281dc524604c8b45de

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα υπάρχοντα σήμερα κανάλια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αν και, όπως επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ουσιαστικά αυτή τη στιγμή όλα τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν παράνομα, αφού ο ίδιος δεν έχει υπογράψει (και διαμηνύει πως δεν πρόκειται να το κάνει) την παράταση της νόμιμης λειτουργίας τους.

Για το λόγο αυτό, ήδη η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα έναν νόμο-γέφυρα που θα καθορίζει τη μεταβατική φάση του τηλεοπτικού τοπίου μέχρι τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί με ευθύνη του νέου ΕΣΡ.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, θα έχει συγκεκριμένες αυστηρές προβλέψεις, όρους και προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα χορηγείται βεβαίωση άδειας λειτουργίας τόσο στα «παλιά» κανάλια, όσο και στους νέους υπερθεματιστές. Οι προϋποθέσεις αυτές θα αφορούν μεταξύ άλλων στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς και σε ένα τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν για τη λειτουργία των τηλεοπτικών τους σταθμών, μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

Όσο για τους τέσσερις υπερθεματιστές του ακυρωθέντος διαγωνισμού, που έχουν ήδη καταβάλει την πρώτη δόση, θα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν δώσει, όμως θα μπορούν να προχωρήσουν στην ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την προσωρινή αδειοδότηση των καναλιών.

Βίντεο από την στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρει τη χτυπημένη σύζυγό του στο νοσοκομείο

Mega βιντεο

Βίντεο από την στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρει τη χτυπημένη σύζυγό του στο νοσοκομείο

Στο βίντεο φαίνεται το ζευγάρι να περπατάει και να κρατιούνται χέρι – χέρι και η…

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Λυτρας ευελπιδων

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Με νέα του παρέμβαση ο Απόστολος Λύτρας τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το…