Τι να κάνουν άραγε τα 303 νοικοκυριά του Alpha και της Abacus;

Η Abacus είναι η δημοσκοπική εταιρία που εμφανίστηκε ξαφνικά στην τηλεόραση του Alpha και μας παρουσίασε μία πολιτική δημοσκόπηση σε δύο μέρη. Ναι σε δύο... και ναι είναι πατέντα.

NewsRoom 27/01/2022 | 23:31

Η μία εξ αυτών βασίστηκε σε «δείγμα 303 νοικοκυριών»! Φταίει η Abacus θα μου πείτε που έκανε δημοσκόπηση με 303 νοικοκυριά ή o Alpha που δέχτηκε να την παρουσιάσει; Η Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης της Τηλεόρασης του Alpha, η Άρτεμις Δήμου, θεωρεί πως αυτό είναι δημοσιογραφικά οκ; Θα μου πείτε, δεν είναι και 30 άτομα αλλά 300, μην κάνεις έτσι. Σωστά. Και ποιος έκανε την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας; Μήπως ο κ. Μανώλης Δραϊνάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του καναλιού; Γιατί όχι άλλωστε, μια χαρά εταιρία είναι...  

Η Abacus τη δουλειά της κάνει βέβαια και, σήμερα, με ανακοίνωσή της μας λέει πως «οι βιαστικές και οι ατεκμηρίωτες αντιδράσεις για αποτελέσματα που αφορούν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, πιστεύουμε ότι δεν προωθούν ούτε τη σκέψη, ούτε τον γόνιμο διάλογο, αλλά ούτε και την ποιότητα της δημοκρατίας». Και λέει πως θα συνεχίζει να δουλεύει «με επιστημονική αρτιότητα, σοβαρότητα, αξιοπιστία και την πεποίθηση ότι η καταγραφή των απόψεων της κοινής γνώμης πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία κατανόησης αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία».

Θυμηθήκαμε και μία παλιότερη έρευνα της εταιρίας «για ποια εξωτερικά χαρακτηριστικά προτιμούν οι άντρες σε μία γυναίκα».

Επανέρχομαι στο ερώτημα του τίτλου και πραγματικά ανησυχώ: τι να κάνουν άραγε τα 303 νοικοκυριά του Alpha και της Abacus; Είναι καλά; Ηρθε το ρεύμα στο σπίτι τους; Μήπως βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων; Θα ψηφίσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη; Πίνουν νερό στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη; Αυτά είναι ερωτήματα για δημοσκοπήσεις... 

Πηγή: Efsyn