Τι να εννοεί άραγε το 21-04 που αναγράφει στο πίσω μέρος στο κράνος του , ο ΜΑΤατζής;

Το «δεν είναι αυτό που βλέπετε, δεν είναι αυτό που νομίζετε» τείνει να γίνει κεντρική πολιτική στην ΕΛ.ΑΣ

295416918 5438367572909132 4345691303290899765 n

Τα βίντεο με την απρόκλητη και αν ευ προηγουμένου αστυνομική βία από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας όπου πολίτες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απορριπτική απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη, συνεχίζουν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Σε ένα μάλιστα από αυτά τα βίντεο, όπου φαίνεται το μένος των πραιτωριανών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ένας πολίτης που έχει προσαχθεί από μια διμοιρία των ΜΑΤ κι οδηγείται στην κλούβα, ενώ τον κρατούν δύο αστυνομικοί και τον έχουν δεμένο πισθάγκωνα, έρχεται ένας άλλος από το πλάι και του ρίχνει μια γροθιά στο πρόσωπο προκαλώντας την οργή του κόσμου που βρίσκεται τριγύρω και ζητά εξηγήσεις για το αναίτιο χτύπημα.


Οι αστυνομικές αρχές δρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων με τις μεθόδους ταγμάτων ασφαλείας της ακροδεξιας. Άλλωστε τα καταγεγραμμένα περιστατικά όπου αστυνομικοί συνεργάζονται ανοιχτά ή καλύπτουν ακροδεξιές ομάδες είναι πολλά. Όπως και η συμπάθεια ορισμένων αστυνομικών στο δόγμα της ακροδεξιάς. Οπότε λογικό να αναρωτιέται ο συνάδελφος δημοσιογράφος τι να εννοεί άραγε ο άνδρας τον ΜΑΤ με την την συγκεκριμένη ημερομηνία που αναγράφεται στο κράνος του;

«Να εννοεί άραγε ότι στην συγκεκριμένη ημερομηνία
Ο Μάρκος Αντώνιος ηττήθηκε από τον Ίρτιο στη Μόντενα το 43 π.Χ ✅
Ο Μάκι Σαλ διορίστηκε πρωθυπουργός της Σενεγάλης το 2004 ✅
Ή να εννοεί το πραξικόπημα των συνταγματαρχών 21/4/1967»

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πάντως, διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ για περιστατικά που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς. Παράλληλα, δόθηκε εντολή οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί που υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος πολιτών από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, να μετακινηθούν από τις Υπηρεσίες τους μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Το «δεν είναι αυτό που βλέπετε, δεν είναι αυτό που νομίζετε» τείνει να γίνει κεντρική πολιτική στην ΕΛ.ΑΣ

 

 

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…