Newsroom

Newsroom

Τι μπορείτε να κάνετε με το smartphone σας χωρίς να μπείτε στο ίντερνετ

Έστω ότι ξεμένετε σε μια αποβάθρα του μετρό, χωρίς σήμα, να περιμένετε τον επόμενο συρμό που περνά σε κάνα δεκάλεπτο. Τι μπορείτε να κάνετε;

smartphone 0

Έστω ότι ξεμένετε σε μια αποβάθρα του μετρό, χωρίς σήμα, να περιμένετε τον επόμενο συρμό που περνά σε κάνα δεκάλεπτο. Τι μπορείτε να κάνετε;

Από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορούν να τύχουν σε έναν κάτοχοsmartphone, μετά φυσικά το άδειασμα της μπαταρίας, είναι να μην έχει σήμα. Τη σήμερον ημέρα που και το πιο φθηνό πακέτο (σε λογικά πλαίσια πάντα) προσφέρει αρκετά δεδομένα για πρόσβαση στο διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, είναι εξοργιστικό να μη μπορεί να τα εκμεταλλευτεί κανείς. Δυστυχώς, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι πάροχοι, υπάρχουν ακόμα σημεία και μάλιστα εντός λεκανοπεδίου στα οποία το σήμα (3G/4G) είναι ανύπαρκτο: τέτοια, ας πούμε, είναι οι περισσότεροι σταθμοί του μετρό κι αν σε κάποιους την κατάσταση σώζει η ύπαρξη Wi-Fi, στη συντριπτική πλειοψηφία οι κάτοχοι smartphones είναι πλήρως offline.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με το κινητό σας αν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση; Αν δηλαδή δεν έχετε πρόσβαση σε Facebook, Twitter και Instagram; Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τα emails σας; Αν δεν είστε σε θέση να ανταλλάξετε μηνύματα στο Viber, το Messenger και το WhatsApp; Ιδού μερικές προτάσεις.

Μουσική και podcasts

Φροντίστε να εφοδιάσετε τη συσκευή σας με μπόλικο περιεχόμενο. Καλό το Spotify και το Apple Music όμως και τα δύο τα βρίσκουν σκούρα ως προς το streaming όταν δεν υπάρχει σήμα. Γεμίστε λοιπόν τη μουσική σας βιβλιοθήκη με κομμάτια που θα κάνουν την ώρα να περνά ταχύτερα ή έστω podcasts που θα σας κρατήσουν συντροφιά μέχρι να βγείτε και πάλι στον πολιτισμό.

Παιχνίδια και πάλι παιχνίδια!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους δυο-τρία ενδιαφέροντα παιχνιδάκια θα πρέπει πάντα να βρίσκονται εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Δεν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο: βρείτε κάτι εύκολο τύπου Tetris ή Bejeweled ήElectroTrains (το είχε δωρεάν τις προάλλες το App Store). Κάτι που να έχει εύκολο στόχο, μικρές σε διάρκεια πίστες ή παρτίδες και να μην απαιτεί από εσάς διαρκή απασχόληση. Εγκαταστήστε το και είστε έτοιμοι!

Διάβασμα

Ποιος είπε ότι στις οθόνες των smartphones δεν μπορείτε να διαβάσετε; Σύμφωνοι, δεν είναι κι ό,τι πιο άνετο αλλά στην ανάγκη, μια χαρά μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αποθηκεύστε στη συσκευή σας τα βιβλία ή τα .pdf (μελέτες, εκθέσεις, δοκίμια κλπ) που σας κάνουν κέφι και… αρχίστε τη μελέτη!

Καθαρίστε τα SMS!

Ασχολείται κανείς στις μέρες μας με τα SMS; Θυμάστε που παλιά τα κινητά τηλέφωνα είχαν όρια ως προς τον αριθμό γραπτών μηνυμάτων που μπορούσαν να έχουν στη μνήμη τους; Ε, πλέον που δεν τίθενται τέτοια θέματα, τα εισερχόμενά μας είναι γεμάτα στα άχρηστα μηνύματα, άλλα διαφημιστικά, άλλα από επαφές που δεν έχουμε καν στο καρνέ μας. Γιατί να πιάνουν χώρο, επιβαρύνοντας ποικιλοτρόπως τη συσκευή; Δρόμο!

Κάντε το ίδιο και για τις επαφές τώρα 

Ωραία, τα μηνύματα τα καθαρίσατε. Τις επαφές θα τις αφήσετε έτσι; Κρίμα δεν είναι; Κάντε μια βόλτα στον κατάλογό σας και τα όσα θα ανακαλύψετε θα σας εκπλήξουν: επαφές που δεν θυμάστε καν, άτομα που έχουν βγει απ’ τις ζωές σας, αριθμοί που δεν ισχύουν καν και ονόματα που δεν αντιστοιχούν καν σε τηλέφωνα, δεν έχουν θέση στο smartphone σας. Όχι τίποτε άλλο αλλά σας κάνουν τη ζωή δύσκολη χωρίς να σας προσφέρουν το παραμικρό. Και όχι, αυτή η «μία στο εκατομμύριο» που θα τα χρειαστείτε, δεν θα ‘ρθει ποτέ!

Πέτρος Κηπουρόπουλος

 

Αναδημοσίευση από propaganda.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…