«Τι μου έμαθε ένα χταπόδι»: Ταυτόχρονη προβολή σε τέσσερις θερινούς κινηματογράφους

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 σε παγκόσμια πρεμιέρα μια αναπάντεχη περιπέτεια και μια τρυφερή ιστορία φιλίας: το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Τι μου έμαθε ένα Χταπόδι» των Πίπα Έρλις και Τζέιμς Ριντ, σε ταυτόχρονη προβολή σε τέσσερις θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

τι μου έμαθε ένα χταποδι

Το ντοκιμαντέρ θα ήταν η επίσημη έναρξη του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο λόγω των έκτακτων συνθηκών με τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκε online. Μέχρι στιγμής, το Τι μου έμαθε ένα Χταπόδι δεν έχει προβληθεί πουθενά και πραγματοποιεί την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί μια ευκαιρία να ταξιδέψουν οι θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο πλάσματα και εικόνες που ελάχιστοι άνθρωποι μέχρι τώρα έχουν δει.

Το ντοκιμαντέρ ήταν η αιχμή του αφιερώματος Ανθρωπόκαινος του 22ου ΦΝΘ. Το αφιέρωμα αυτό κατέγραφε τις συνέπειες της ανθρώπινης παρουσίας στη Γη. Μετά την παγκόσμια συνθήκη με τον κορονοϊό, τα νοήματά του συζητιούνται από όλο τον κόσμο και φαίνονται πιο επιτακτικά από ποτέ.

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για την Ανθρωπόκαινο Εποχή, βρίσκονται στην δίγλωσση ειδική έκδοση του Φεστιβάλ με τίτλο «Ανθρωπόκαινος», όπου επιστήμονες, ιστορικοί του κινηματογράφου και των τεχνών και φιλόσοφοι προσπαθούν να απαντήσουν στα πολλά ερωτήματα που δημιουργεί η νέα αυτή πραγματικότητα. Η έκδοση διατίθεται στο e-shop του Φεστιβάλ και στο πωλητήριο του Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μέχρι και τις 15 Ιουλίου όλα τα προϊόντα στο e-shop του Φεστιβάλ θα διατίθενται με έκπτωση 20%.

Για την είσοδό του στις προβολές, το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί από την Τρίτη 7 έως την Τρίτη 14 Ιουλίου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) δελτία δωρεάν εισόδου από τα γραφεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπιον, Πλατεία Αριστοτέλους 10, ώρες: 11:00 – 17:00).

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…