Newsroom

Newsroom

Τη λίστα με τις καταθέσεις των Ελλήνων στο νησί Τζέρσεϋ ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Την λίστα των 97 Ελλήνων καταθετών με καταθέσεις στο νησί Τζέρσεϋ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης…

Peponis MouzakitisΤην λίστα των 97 Ελλήνων καταθετών με καταθέσεις στο νησί Τζέρσεϋ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης μέσω του υπουργείου Οικονομικών από τις βρετανικές αρχές. Η λίστα φαίνεται να περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων και 34 Ελληνοκύπριων, που εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Τζέρσεϋ, το οποίο έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς.
Οι βρετανικές αρχές, στα χέρια των οποίων περιήλθε η λίστα, ήδη έχουν ξεκινήσει άμεσους ελέγχους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής καθώς η πλειονότητα των καταθετών είναι Βρετανοί υπήκοοι. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, στο δημοσίευμα της οποίας αναφερόταν ότι και οι Έλληνες της λίστας ερευνώνται από τις φορολογικές αρχές της χώρας ώστε να εντοπιστεί αν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Μ. Βρετανία.