Τι λέει η Αναγνωστοπούλου για την αγωγή στο Πρώτο Θέμα

Δελτίο Τύπου για την αγωγή της στο Πρώτο Θέμα εξέδωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, σημειώνοντας μεν πως η πολιτική κριτική είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία, ωστόσο η συγκεκριμένη πράξη είναι η μόνη λύση για την προάσπιση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς της.

5704f2b11dc524311f8b49cd

Γνωστή για την τακτική των ψευδών ειδήσεων, η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη είχε δημοσιεύσει πως ο αδερφός της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσληφθεί ως μετακλητός και συγκεκριμένα ως διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, με την Σία Αναγνωστοπούλου να διαφεύδει από την πρώτη στιγμή το γεγονός.

Μετά το εξώδικο που κοινοποίησε στην εφημερίδα η κ. Αναγνωστοπούλου, το Πρώτο Θέμα δεν αποκατέστησε την αλήθεια, με αποτέλεσμα η βουλευτής να κινηθεί νομικά, καταθέτοντας αγωγή. 

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Σίας Αναγνωστοπούλου:

Την ερχόμενη Πέμπτη 4 Μαΐου, συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή που άσκησα κατά της εταιρίας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΕ», που εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», για προσβολή προσωπικότητας. Η αγωγή αφορά σε συκοφαντικό δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2016. Το ως άνω δημοσίευμα αναπαράχθηκε στο διαδικτυακό τόπο της συγκεκριμένης εφημερίδας και στη συνέχεια σε δεκάδες ιστοσελίδες.

Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα κλήθηκε με εξώδικη δήλωσή μου να ανακαλέσει το δημοσίευμα, πλην όμως επέλεξε αντί της αποκατάστασης της αλήθειας να δημοσιεύσει τμήμα μόνο του εξωδίκου και μάλιστα στη στήλη των επιστολών.

Η κατάθεση αγωγών κατά εφημερίδων δεν υπήρξε ποτέ έως σήμερα επιλογή μου. Η πολιτική κριτική είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία. Όχι όμως και η συστηματική συκοφαντία και η παραποίηση της αλήθειας.

Η συγκεκριμένη αγωγή αποτελεί το έσχατο μέσο προκειμένου να προστατευθεί η προσωπικότητα και η αξιοπρέπειά μου από τις συνεχείς υβριστικές και συκοφαντικές επιθέσεις, που εκπορεύονται ιδίως από το συγκεκριμένο μέσο, το οποίο έχει επιλέξει να στοχοποιεί οποιονδήποτε και οποιαδήποτε αντιστέκεται με το επιστημονικό έργο και τη στάση ζωής στην εθνικιστική, σοβινιστική και σεξιστική του τοποθέτηση

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…