Newsroom

Newsroom

Τι κρύβεται πίσω από τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και τις Praxia Bank;

Kάτω από άκρα μυστικότητα...  γίνονται οι διαπραγματεύσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας- έχει δανειοδοτήσει τον “Κήρυκα Χανίων”- και της  Praxia Bank, που έχει ως πρόεδρο  την πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και είναι φίλη με τον Γιάννη Στουρνάρα.

praxia bank 1

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα (16/12), μετά την υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Παγκρήτια στην Praxi Bank που  αναζητεί εναγωνίως  νέα κεφάλαια και νέα στρατηγική.  Το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31.01.2020. Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις καλύπτονται από ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο πλευρές και ως εκ τούτου καμία άλλη πληροφορία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να δημοσιοποιηθεί.

Τράπεζες με «ένοχο» παρελθόν 

Στο ΔΣ της Praxia Bank είναι η γνωστή από την περίοδο που ήταν επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Ελλάδα, κ Αναστασία Σακελλαρίου (Θα ανακοινώσει και επισήμως σε περίπου 200 εργαζόμενους της Praxia τις απολύσεις τους, ενω το σύνολο του προσωπικού ανέρχεται σε 220 άτομα και φημολογείται ότι 30 θα παραμείνουν στην Τράπεζα). Η κ Σακελλαριου είχε διοριστεί στη θέση του ΔΣ του ΤΧΣ τον Φεβρουάριο του 2013 με απόφαση του Γ. Στουρνάρα και με τη σύμφωνη γνώμη του τότε πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά.. Μάλιστα η  ίδια είχε παραιτηθεί από την θέση της,  στις 8/5/2015 μετά από απαίτηση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του ΤΤ. «Από τη στιγμή που τίθεται θέμα με πρόσωπα που εμπλέκονται στο ΤΧΣ και σε ζητήματα ανοιχτά με τη Δικαιοσύνη, τότε προφανώς υπάρχει θέμα και από την πλευρά της κυβέρνησης» είχε δηλώσει ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η μεγάλη συνεταιριστική τράπεζα της Κρήτης, η Παγκρήτια, έχει δώσει τέσσερα δάνεια στον «Κήρυκα Χανίων» του Κυρ. Μητσοτάκη. Τα τρία από αυτά αφότου έχει ήδη κλείσει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, «από το 2004, το καταστατικό της εταιρείας είχε αλλάξει, συμπεριλαμβάνοντας δραστηριότητες πέραν των εκδόσεων». Το μεγάλο μέρος των δανείων φαίνεται πως δόθηκε για την ανέγερση κτιρίου στα Χανιά, στο οποίο στεγάζεται κατάστημα της γνωστής αλυσίδας Marks and Spencer. Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα είχε ελέγξει τον δανεισμό του Κήρυκα από την Τράπεζα Πειραιώς την περίοδο που πρόεδρος της ήταν ο κ Μιχάλης Σάλλας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε συνάντηση, διάρκειας μίας και πλέον ώρας, στο γραφείο του Διοικητή της ΤτΕ, μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του Μιχάλη Σάλλα. Αν και το αντικείμενο της συνάντησης δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό, πηγές με γνώση του θέματος σημειώνουν πώς, ενδεχομένως η Praxia Bank και το μέλλον της να έφερε πιο κοντά τους δύο άνδρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΤτΕ ζητά άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της Praxiabank, ύψους 30 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να ανησυχεί για τις καταθέσεις, ύψους 145 εκατ. ευρώ, της τράπεζας, καθώς αυτές είναι πλήρως καλυμμένες. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Σάλλας, είναι στρατηγικός μέτοχος της Παγκρήτιας με ποσοστό 21,5%.
 

 

 

 

 

 

Κασσελάκης: Αυτή την επιστολή έπρεπε να στείλει ο Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την ακρίβεια – «Dear Ursula…» (video)

6212603

Κασσελάκης: Αυτή την επιστολή έπρεπε να στείλει ο Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την ακρίβεια – «Dear Ursula…» (video)

Για το τι έπρεπε να λέει η περιβόητη επιστολή του Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ…

Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει» – Το διχαστικό σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί που έγινε viral

ch

Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει» – Το διχαστικό σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί που έγινε viral

«Ο Θεός υπάρχει. Μας απαλλάσσει από τους μουλάδες», γράφει το Charlie Hebdo. Το περιοδικό θα…