Newsroom

Newsroom

Τι κοινό μπορεί να έχει ο αδελφός σου με τον σύντροφό σου;

Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι γυναίκες συνήθως επιλέγουν έναν σύντροφο που να μοιάζει στον πατέρα τους.

59158c631dc5240d348b461e

Τώρα, οι ερευνητές έπειτα από μελέτη που διεξήγαγαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που έχουν αδελφό (ή αδέλφια άνδρες), ψάχνουν έναν σύντροφο που να τους τον θυμίζει.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolution και οι συμμετέχοντες έλαβαν ένα χαρτί που στην μία μεριά υπήρχε φωτογραφία με τον αδελφό μιας γυναίκας και στην άλλη στήλη τέσσερις άντρες, τρεις από τους οποίους ήταν τυχαίοι και ο εναπομείναντας ήταν ο σύντροφός της.

Έτσι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διαλέξουν από τους 4 άντρες εκείνον που πίστευαν πως έμοιαζε περισσότερο με τον αδελφό της γυναίκας.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, ήταν σαφή, καθώς όχι μόνο οι συμμετέχοντες έπεσαν μέσα, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν τον σύντροφο της γυναίκας, ως τον άνδρα που έμοιαζε με τον αδελφό της, αλλά και οι επιστήμονες κατέληξαν στον συμπέρασμα πως οι γυναίκες συνάπτουν σχέση με άνδρες που φέρνουν λίγο στα αδέλφια τους.

«Τα ευρήματά μας δεν αποτελούσαν κανόνα ή αλήθεια για κάθε γυναίκα, αλλά διαπιστώνουμε ότι τα αγόρια τους όντως είχαν κάποια ομοιότητα με τους αδελφούς των γυναικών», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Tamsin Saxton στον Independent.

Η ίδια έρευνα ανέφερε πάντως πως το στοιχείο που έλκει τις γυναίκες είναι αυτό της οικειότητας, καθώς γενικότερα οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν ένα παρτενέρ που να έχει ενδιαφέροντα, απόψεις και αρχές πολύ κοντά στα δικά τους.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…