Newsroom

Newsroom

Τι κοινό έχουν ο Τάκης Μπαλτάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αρκετά είναι αυτά που φαίνεται να ενώνουν τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο με τον Ηλία Κασιδιάρη, εκτός φυσικά…

baltakos

Αρκετά είναι αυτά που φαίνεται να ενώνουν τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο με τον Ηλία Κασιδιάρη, εκτός φυσικά από την κοινή καταγωγή τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την “Αυγή” τους συνδέει η λατρεία ενός σκοτεινού και δολοφονικού εθίμου της αρχαίας Σπάρτης. Ένα έθιμο για το οποίο ο κ. Μπαλτάκος γράφει βιβλία και ο ναζί βουλευτής το “διδάσκει” στα μέλη της Χ.Α. “Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως”, εξηγούσε στο ακροατήριό του ο Ηλ. Κασιδιάρης σε εκδήλωση της Χ.Α. στις Θερμοπύλες τον Ιούλιο του 2008. Ο ιδεολογικός καθοδηγητής της «μικρής» ακόμη τότε Χ.Α. έδινε το στίγμα της δράσης που λίγα χρόνια αργότερα θα εφαρμοζόταν από τα τάγματα εφόδου της οργάνωσης. Μόνο που η σύγχρονη κρυπτεία δεν θα είχε θύματα κάποιους “δυνατούς και θαρραλέους είλωτες”, όπως γράφει ο Πλούταρχος, αλλά μετανάστες και αριστερούς. Η κρυπτεία που τόσο θαύμασε μέσα από το συγγραφικό του έργο ο γραμματέας της κυβέρνησης πήρε σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια από ρατσιστές μαχαιροβγάλτες που μέσα στο απόλυτο σκότος έσπερναν τον τρόμο με τις “ακονισμένες ξιφολόγχες” του Ν. Μιχαλολιάκου. Πόσο συμβολική όμως ήταν η ομιλία του το 2008 στις Θερμοπύλες όταν έλεγε: “Εν πλήρη ευταξία η παράταξις αυτή αναδεικνύει τον προορισμό του κινήματος. Είμαστε η ασπίδα της Σπάρτης, που καρτερικά φυλάττει το σώμα της Ελλάδος. Συνεχίζουμε τον μοναχικό μας δρόμο, υπομένοντας τις διώξεις, τις συκοφαντίες, τα συνεχή κτυπήματα των εχθρών που πληγώνουν με βαθιές χαρακιές τον όγκο της ασπίδας μας”.

Την εποχή μάλιστα που ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού παρουσίαζε τη διατριβή του περί κρυπτείας, στον επίσημο ιστότοπο της Χ.Α. έκανε την εμφάνισή του κείμενο που εξηγούσε: “Απ’ τα 18 μέχρι τα 20 τους χρόνια, οι νέοι ήταν υποχρεωμένοι να συμμετέχουν ενεργά στην κρυπτεία: Επίλεκτες ομάδες νεαρών Σπαρτιατών στέλνονταν στη λακωνική ύπαιθρο, με ελάχιστα εφόδια και υποτυπώδη εξοπλισμό. Περνούσαν την ημέρα σε σκοτεινά κρησφύγετα, ενώ τη νύχτα εξορμούσαν στους αγρούς και σκότωναν τους πιο ισχυρούς και επικίνδυνους για την πόλη είλωτες. Την οργάνωση και την εκτέλεση αυτών των επιχειρήσεων, καθώς και το άρτια οργανωμένο δίκτυο πληροφοριών που απαιτεί αυτή η δραστηριότητα, κάλυπτε άκρα μυστικότητα.”

Πηγή: iefimerida

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…